Traditionala si clasica prajitura numita “Salam de biscuiti” , a fost facuta cel putin o data de catre toate gospodinele din Romania. Pe gustul copiilor, dar si al adultilor, salamul de biscuiti este usor de facut, ieftin si gustos. Originea acestei prajituria nu este cunoscuta, dar exista o varietate de retete, putandu-se folosi o gama larga de ingrediente! In continuare, va prezentam una dintre aceste retete.
Ingrediente:
- 250 g biscuiti populari
- 250 g zahar
- 100 g unt
- 50 g cacao
- 120 ml lapte
- 120 g stafide aurii
- esenta de rom
- zahar pudra
Mod de preparare:
Pasul 1: Intr-un vas se fierb 60 ml lapte impreuna cu zaharul, pentru a obtine un sirop in care apoi se adauga untul. Se amesteca energic pentru a-l topi .
Pasul 2: Cacaua se dizolva in restul de lapte, se amesteca apoi cu crema de unt si se lasa pe foc sa dea un clocot.
Pasul 3: Se maruntesc biscuitii, se pun intr-un vas cu stafidele si se toarna siropul fierbinte si esenta de rom. Se amesteca.
Pasul 4: Pe o foaie alimentara se presara un strat de zahar pudra si se pune amestecul cu biscuiti. Se ruleaza, formand un rulou care se strange bine la capete. Se lasa la frigider sa se raceasca, de pe o zi pe alta.
Va dorim pofta buna!
Facebook
Twitter
RSS