Categoria din care face parte reteta culinara este: mancaruri tocate, specifica bucatariei internationale. Se pot face diferite retete de sufleu.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 300 g muschi de vita
- 8 cartofi mijlocii
- 150 g morcovi
- 40 g unt
- 50 g pasta de rosii
- 250 ml lapte
- 3 oua
- pesmet
- sare
Preparare:
Fierbem muschiul de vita si il lasam la racit, apoi il trecem prin masina de tocat. Curatam morcovii si cartofii si ii spalam, apoi punem morcovii intregi la fiert, in apa rece cu sare, si lasam sa fiarba aproximativ o ora la foc mic, iar cartofii, tot intregi ii fierbem separat 25-30 de minute, incalzim laptele, apoi mixam morcovii si cartofii impreuna cu untul si laptele cald. Separat, batem albusul spuma tare cu putina sare. Cand piureul de legume s-a racit putin, incorporam galbenusurile, amestecand usor, apoi adaugam spuma de albus si punem putina sare. Ungem o tava cu unt sau ulei, tapetam cu pesmet si punem un strat de carne, apoi pasta de rosii si piureul de legume. Punem tava la cuptorul incalzit in prealabil la 225 grade pentru 25 de minute.
Daca dorim, putem servi acest sufleu cu sos de smantana preparat astfel: topiti putin unt in care caliti 1 lingura de faina. Punem boia, sare si piper si incorporam, putin cate putin, 1 pahar de lapte si 3 linguri de smantana. Lasam vasul pe foc aproximativ 10 minute, amestecand continuu, apoi cand sosul s-a ingrosat, luam vasul deoparte si adaugam putin patrunjel.
Facebook
Twitter
RSS