Traditionalele sarmalute facute de orice gospodina, de sarbatori, dar si in restul anului, este o reteta celebra in Romania preparata in diverse frunze: varza, vita de vie, stevie, potbal. Aceasta este reteta pe care toti romanii o consuma cu drag si de care le este dor atunci cand sunt departe.
Ingrediente:
- 400 g carne de vaca
- 350 g carne de porc
- 150 g ulei
- 100 g ceapa
- 100 g orez
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 500 g foi de vita de vie
- 800 ml supa de oase
- 100 g lamaie
- 400 g smantana
- piper
- sare
Preparare:
Trecem carnea prin masina de tocat. Ceapa o tocam marunt si o calim. Fierbem orezul separat, apoi il amestecam cu carnea, ceapa, verdeata tocata, piperul si sarea. Cu aceasta compozitie facem sarmalutele, si le asezam intr-o cratita unsa cu ulei, turnam deasupra supa de oase si zeama de lamaie si le punem la fiert la foc domol pana ce carnea si foile de vita s-au inmuitat.
Se pot servi cu smantana si mamaliguta.
Pofta buna!
Facebook
Twitter
RSS