Nu poti rezista culorii rosii, mirosului puternic si gustului capsunilor, deoarece aceste benefice fructe sunt cura perfecta de antioxidanti pentru organismul uman in fiecare inceput de vara. Pe piata romanesca sezonul capsunilor este in toi, toate gospodinele cumpara acest fruct pentru a pregati diverse preparate. In continuare va vom prezenta urmatoarele retete pentru a prepara gustoasele fructe.
Ingetata racoritoare de capsuni este ideala pentru o zi calduroasa de vara, copiii o vor adora. Incredientele necesare pentru a prepara o portie de inghetata pentru 4 persoane sunt:
- 1/2 kg capsune
- 150 g zahar pudra
- 250 ml frisca lichida
Mod de preparare: Mixam fructele si le trecem printr-o strecuratoare foarte fina care sa opreasca semintele, dupa care adaugam zaharul si amestecam. Apoi batem frisca si il amestecam bine cu piureul de capsuni, dupa care il punem in congelator 3 ore.
Alta reteta preparata cu aceste fructe este prajitura cu capsuni. Ingredientele necesare sunt:
- 6 oua (4 galbenusuri)
- 300 g zahar
- 150 g nuca macinata
- 200 g faina
- 200 g unt
- 3 linguri de gris
- 1 plic zahar vaniliat
- 1 praf de copt
- 1/2 kg capsuni
Mod de preparare: Amestecam cele 4 galbenusurile cu 150 g zahar si untul pana se topeste zaharul, apoi punem praful vanilat, praful de copt si faina. Aluatul facut il turnam intr-o tava unsa. Albusurile (de la 6 oua) le batem spuma cu 150 g zahar si adaugam celelalte 2 galbenusuri, apoi punem nuca macinata, grisul si capsunile taiate in 4 bucati. Turnam aceasta crema peste aluatul din tava si se coace la foc domol. Daca se doreste se poate prepara si o glazura peste prajitura din 4 linguri de apa, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao si 50 g unt.
Spuma de capsuni pentru 4 porti se prepara din urmatoarele ingrediente:
- 500 g capsune
- 160 ml lapte condensat fara zahar
- 3 linguri indulcitor
- 1 lamaie
Mod de preparare: Mixam laptele condensat foarte rece pana ce devine spumos. Scoatem laptele si mixam o cantitate de capsuni, sucul de la lamaie si indulcitorul, apoi mixam restul de capsunilor si le amestecam cu lapte. Pumem spuma in cupe pe care le punem la frigider 2 ore. Se servesc cu decor din capsuni.
Pe langa preparatele prezentate mai sus, capsunile au numeroase beneficii pentru sanatate fiind un bun antioxidant, fortifica imunitatea, trateaza anemia, astenia si insomnia asigurand o buna functionare a organismului, vitaminizandu-l prin continutul de vitamina C, mai contine vitamina K avand un efect benefic asupra ficatului, previne cancerul, bolile oftalmologice, malformatiile sarcinii, ajuta la reumatism, varice si hemoroizi revitalizand organismul. Bogate in fibre, nutrienti esentiali si antioxidanti, capsunile nu contin grasimi, dand senzatia de satietate si curata organismul de toxine, fiint ideala in curele de slabire si de dezintoxicare.
Facebook
Twitter
RSS