Salata exotica se prepara imediat avand ingrediente necesare la indemana, fara ajutorul focului, totul preparandu-se la rece. Este un aperitiv satios, aspectos si care in acelasi timp ne hraneste organismul. Ingredientele necesare sunt:
- o salata verde potrivita (sau spanac)
- 300 g cascaval
- 200 g sunca
- 2 oua
- 1 lingurita mustar
- 250 g ulei
- 200 g smantana
Mod de preparare: In primul rand se spala salata, se lasa sa se usuce si se taie in forma de taitei cat mai subtiri, cascavalul si sunca se dau pe razatoarea mica fiecare in parte. Separat intr-un bol se prepara maioneza in felul urmator: galbenusul si mustarul se amesteca putin pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul putin cate putin, dupa ce maioneza este gata se amesteca cu cate o lingura de smantana pana la terminarea cantitati. Intr-un vas, de preferat transparent incepem sa punem cate un rand din fiecare ingredient, prima data punem un rand de salata, apoi un rand de sunca, cascaval si maioneza cu smantana, dar nu pe toata suprafata, apoi repetam operatiunea pana la terminarea ingredientelor.
Salata cu morcovi si telina este foarte simplu de preparat, precum si cea de mai sus, nici aceasta reteta nu necesita o preparare termica. Ingredientele folosite sunt:
- 1/2 kg morcovi
- 1/2 kg telina
- 50 g nuca macinata
- 1 ou
- 1 lingurita mustar
- 125 g ulei
- 100 g smantana
Mod de preparare: Morcovii si telina se dau pe razatoarea mica si se storc de suc. Se prepara maioneza cu smantana ca la reteta anterioara, apoi morcovii, telina si nuca macinata se adauga in maioneza amestecandu-se pana se omogenizeaza. Se poate servi ca un aperitiv sau ca o gustare.
Cele doua salate naturiste sunt usor de digerat, iar vitaminele nu sunt distruse prin incalzire termica, ceea ce este foarte important pentru sanatatea si hranirea organismului. Pregatite in mod simplu si natural dau tarie, putere de rezistenta si vigoare intelectuala. Daca alegeti sa preparati aceste salate va doresc spor la treaba si pofta buna!
Facebook
Twitter
RSS