Atunci cand spunem mancare americana primele feluri care ne vin in gand sunt hot dog si hamburger, dar adevaratele mancaruri care se gasesc in bucataria americanilor sunt reprezentate de preparatele regionale traditioanle. Va vom prezenta doua retete americane.
Ciorba de porumb. Ingredientele necesare pentru prepararea ei sunt:
- 1 ceapa
- 1 conserva de porumb
- 1 l bulion
- 100 g unt
- 1 lingura de faina
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare: Intr-o tigaie topim untul, rumenim ceapa taiata marunt, dupa care adaugam porumbul si le calim putin. Preparam un amestec din faina cu putina apa pe care il adaugam peste ceapa si porumb amestecand continuu. Peste acest amestec adaugam bulionul si il lasam pe foc circa 15 minute, dupa care punem sarea si piperul dupa gust.
Salata Cesar cu pui. Ingredientele necesare pentru prepararea salatei sunt:
- 1 salata verde
- 2 rosii
- 1 piept de pui
- 1/2 pahar de ulei de masline
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita cu suc de lamaie
- 1 lingura de mustar
- 2 catei de usturoi
- 225 g parmezan
- sare, piper si zahar dupa gust
Mod de preparare: Spalam frunzele de salata, le scurgem si le taiem marunt, dupa care taiem carnea de pui si rosiile in bucatele mici si o prajim cateva minute in ulei incins condimentand-o cu sare si piper. Amestecam galbenusul de ou cu mustarul si uleiul de masline pana se omogenizeaza, apoi punem sucul de lamaie, parmezanul dat prin razatoarea mica si un catel de usturoi, dupa care adaugam sare, piper si zahar dupa gust. Servim aceasta salata de pui impreuna cu paine prajita si usturai tocat.
Concluzia este ca bucataria americana este mai mult decat hamburgeri si hot dog, oferindu-le americanilor si tuturos oamenilor care doresc sa incerce preparatele americane o mare varietate de gusturi care combina vechiul cu noul, cuprinzand mai multe stiluri, adica: stilul american clasic, stilul din New England, stilul hawaiian, stilul sudist – “ mancarea sufletului ”, stilul New Orleans Cajun, Stilul sud-vestic (Tex-Mex) si Stilul californian.
Facebook
Twitter
RSS