Apple a anuntat un nou program de inlocuire al adaptoarelor de iPhone, sau incarcatoarelor, cum obisnuim sa le numim. Programul se adreseaza celor care si-au achizitionat telefoanele intre Octombrie 2009 si Septembrie 2012 din majoritatea tarilor europene, inclusiv din Romania. Daca ati observat ca adaptorul telefonului se supraincalzeste probabil ca sunteti una dintre victimele proastei fabricatii. Adaptorul afectat este modelul A1300 si s-a distribuit impreuna cu modelele: iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S, dar si separat. In anul 2012, modelul A1300 a fost inlocuit cu A1400, care nu a prezentat niciun risc. Supraincalzirea adaptoarelor de iPhone pot duce la distrugerea completa a smartphone-ului, in foarte rare cazuri la explozie, si de cele mai multe ori la topirea materialului aplicat pe telefon in partea de jos, impiedicarea functionarii corecte a soft-ului, innegrirea ecranului si multe alte simptome. In urma nenumaratelor reclamatii la adresa incarcatorul de iPhone, Apple a decis sa implementeze o politica de inlocuire a acestora, numai in service-urile autorizate Apple si la distribuitorii autorizati.
Cui se adreseaza utilizatorii iPhone?
Pe pagina oficiala a companiei a fost postata o descriere a problemei, impreuna cu un exemplu de adaptor afectat si o lista a tuturor tarilor in care se aplica programul de inlocuire. Pentru a accessa pagina Apple si furnizorii autorizati, dati click aici. In momentul inlocuirii adaptorului, service-ul autorizat Apple este obligat sa verifice seria dispozitivului, deci prezenta unui iPhone este esentiala. Totodata, Apple este pregatita sa despagubeasca utilizatorii iPhone care au fost nevoiti sa faca investitii pentru repararea smartphone-ului sau pentru achizitionarea unui nou adaptor, daca problema a avut la origine aceasta eroare de fabrica. Numarul pe care il puteti apela pentru a verifica eligibilitatea adaptorului dvs. sau pentru a verifica daca puteti fi despagubiti, este 0800 894847
Cu toate ca utilizatorii de iPhone s-au obisnuit ca adaptoarele sa se supraincalzeasca, aceasta problema este una cu un risc major pentru siguranta lor. Forumurile romanesti sunt incarcate cu probleme cauzate de aceasta eroare, unele dintre victime confruntandu-se chiar cu momente de panica in care prizele au luat foc sau telefoanele au incetat sa functioneze de la o secunda la alta. Faptul ca Apple s-a sesizat in aceasta privinta da dovada de profesionalism. Asa cum spune si zicala, “mai bine mai tarziu decat niciodata”.
Facebook
Twitter
RSS