Cunoscuta societate Mozilla, care promoveaza invatarea de a utiliza internetului si alte tehnologii asemanatoare, a anuntat de curand inceputul programului de “alfabetizare digitala”. Compania a anuntat ca se asteapta ca mai mult de 100 de milioane de persoane sa participe la o serie de evenimente in toata lumea in urmatoarele doua luni. Scopul acestor evenimente este de a-i invata pe participanti elementele de baza pentru utilizarea internetul in aceasta noua forma si a altor competente digitale. Evenimentul “Webmaker”, care se va desfasura pana pe data de 15 septembrie 2014, are scopul de a promova asa-numita alfabetizare digitala. Acesta include atat codificarea caracterelor (sau limbaju “htlm”), design-ul pagini web, cat si aplicatii de creatie si aplicatii video.
Programul a inceput in acest sfarsit de saptamana (11.07-13.07) in Kampala, Uganda, si include evenimente in cel putin 368 de localitati, incepand cu localitati din New York si San Francisco si ajungand pana si in orase din India, Indonezia si in mai multe tari africane. Directorul executiv al companiei Mozilla, Mark Surman, a declarat: “Alfabetizarea digitala este la fel de importanta ca si lectura, scrierea si matematica in socitatea moderna din ziua de azi.” Acesta este al treilea an al campaniei. Surman a mai adaugat de asemenea ca se asteapta ca numarul participantilor din ani precedenti, care a fost de aproximativ 60 de mii de oameni, sa se dubleze la evenimetutl de anul acesta.
[ads2]
Majoriatea participantilor sunt organizati la nivel local de catre voluntari, impreuna cu ajutorul asistentei tehnice de la Mozilla. Aceasta companie este o comunitate globala de tehnicieni, ganditori si constructori care lucreaza impreuna pentru a mentine internetul viu si accesibil, astfel incat oamenii din intreaga lume sa poata fi contribuitori la informatii si creatori de pagini web. Ei cred ca acest act al colaborarii intre oameni pe o platforma deschisa este esentiala atat pentru dezvoltarea lor individuala cat si pentru dezvoltarea colectiva in viitorul apropiat.
Facebook
Twitter
RSS