Tortul este un desert delicios, consumat atat la zilele onomastice, cat si ca prajitura pentru a ne indulci.
Ingrediente pentru blatul:
- 10 oua
- 30 g cacao
- 200 g zahar
- 250 g faina
- un praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- zmeura
- 100 g unt
- 100 g zahar pudra
- 300 g plic crema cu aroma de vanilie
- 400 g ciocolata alba
- 500 g lapte
Mod de preparare a blatului: Albusurile se bat pana se formeaza o spuma tare. Se adauga zaharul se se bat in continuare, apoi se adauga galbenusurile, dupa care se presara faina cu praful de copt. Se omogenizeaza si se imparte compozitia in doua. In una din cantitati se pune cacaua, apoi se ung doua forme si se toarna compozitiile. Se lasa la copt 45 de minute la foc moderat. Dupa ce s-au copt se scot din forme si se lasa la racit, apoi se taie fiecare balt in doua foi.
Mod de preparare a cremei: Intr-un vas inalt se toarna 500 ml lapte rece(fiert si racit), continutul plicurilor de crema si se adauga si 2-3 linguri de zahar pudra. Apoi se amesteca cu mixerul la viteza mica la inceput, apoi se bat 3 minute la viteza mare, obtinandu-se o crema consistenta, iar la sfarsit se adauga zmeura. Se umple tortul cu crema obtinuta. Ciocolata alba se topeste pe bai de abur, dupa care se amesteca energic cu untul moale, apoi se imbraca tortul cu crema obtinutasi se orneaza cu ciocolata rasa.
Facebook
Twitter
RSS