Cu certitudine cei mai multi dintre noi, aracam cojile de nuci imediat dupa valorificarea miezului, fara a cunoaste insa efectele cu adevarat miraculoase pentru sanatatea noastra, aduse de diferite tratamente cu aceste coji de nuci. A fost demonstrat clinic, ca asimilarea in organism a cojilor de nici, sub forma de ceai sau de macerat cu alcool, ajuta la curatarea sangelui si subtierea sangelui ingrosat, la imbunatatirea functiei ficatului si a traficului intestinal, la intarirea stamacului si la tratarea diferitelor infectii care pot aparea in corpul nostru, precum cele cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.
Specialistii sustin ca ceaiul din coji de nuca, reprezinta o adevarata binecuvantare pentru persoanele care surefa de deficienta de calciu, si ca baut in cantitati cuprinse intre 0,5 si 1 litru pe zi, aduce rezultare uimitore in cazul celor suferinzi. Referitor la maceratul cu alcool (tuica), cele mai puternice efecte pozitive au fost inregistrate in curatarea si subtierea sangelui ingrosat, modul de preparare al acestui tratament fiind urmatorul: se toaca marunt cojile de la 14 nuci coapte si se pun la macerat timp de doua lumi si jumatate alaturi de 0,5 litri de tuica. Pentru a avea efectele scontate, se consuma in fiecare dimineata pe stomacul gol, fiind suficienta o lingurita din acest macerat.
Facebook
Twitter
RSS