V-ați gândit vre-odată la originea vieții? Sau altfel pusă întrebarea: V-ați gândit de unde a pornit toată istoria pe care o continuăm noi, care ne uimește cu minunile ei împreună cu nenorocirile ei, care este imprevizibilă, flexibilă și mult mai frumoasă în ansamblul ei decât o vedem noi privind-o fiecare din punctele noastre de vedere?
Să știți că sunt mulți care caută răspunsurile la aceste întrebări și sunt unii care așa cred că sunt foarte aproape de a le găsi, ba chiar că au și găsit-o, doar că nu au dovezi destule pentru a le susține într-un mod de neatacat. Omeni de știință… oare toate concluziile pe care le trag de pe urma informațiilor colectate de-a lungul secolelor, sunt corecte?
Am o altă întrebare… V-ați gândit la faptul că, la o adică, ar putea exista cineva, o persoană, care știe totul în legătură cu aceste întrebări, dar pe bune? Hmm…. nu vreau să spun că eu sunt acel cineva, nici pe departe! Însă sunt un om care și-a pus aceste întrebări și multe alte asemenea acestora, care, mi-au pornit poate imaginația sau poate am auzit un fel de răspuns de la cineva… Toată lumea e plină de idei preconcepute despre aproape toate domeniile cunoscute.
Cine poate nega experiența unui om, când el spune că a trăit-o? De nega nu o prea putem, dar de interpreta… acolo suntem maeștrii…. Mulți credem în scrierile oamenilor culți ai vechimii, ai antichității. Credem că acei oameni au existat, pornind doar de la simplul fapt al existenței unor scrieri pe care ni le-au lăsat aceștia și alții le-au păstrat pentru noi. Chiar trebuie să facem diferențe în interpretarea și acceptarea scrierilor biblice când vine vorba de ele?
La rândul lor, cărțile care compun Biblia, au fost scrise de niște oameni care au trăit și au experimentat niște lucruri pe care apoi le-au scris, despre faptul că există Cineva mai presus de noi oamenii, care știe răspunsurile la toate întrebarile noastre. Ce frumos e să știi că nu ești singur! Ați auzit de pariul lui Pascal? Sună în felul următor: Dacă crezi în Dumnzeu și nu există, nu ai pierdut nimic, dar dacă nu crezi în El și există, ai pierdut totul.
De multe ori mă gandesc la faptul că, oamenii își schimbă foarte greu punctul de vedere despre o anumită chestie, persoană, eveniment istoric etc. și mă gândesc la faptul că chiar dacă aduci o sumedenie de dovezi în contradictoriu, adevărul fiind în mod real și dovedibil de partea ta, nici atunci nu ai 100 % șansa de a convinge pe cineva, despre adevărul părerii tale diferite față de al lui! Din această apropiere a ideii pariului lui Pascal, mă gândesc la faptul că dacă Dumnezeu există, trebuie să se prezinte cumva! Nu? Și, continuând ideea, dacă s-ar și prezenta într-un fel și ar spune, Salut, Eu Ma numesc Atotputernicul Dumnezeu, trăiesc pe strada Oriunde și oricând, numărul infinit la pătrat (deci eu acum vorbesc serios), cine ar fi cel care L-ar crede? Într-o altă ordine de idei, tu ce ai crede? …..
Facebook
Twitter
RSS