O delicatesa din Italia, care va duce cu gandul la soarele placut al sudului… Specialitatea venetiana , crema de tiramisu este unul dintre cele mai rafinate si celebre deserturi, creat in cinstea Marelui Duce Cosimo De Medici al III-lea. O specialitate pe care o gasim in aproape toate restaurantele care se respecta.
Ingrediente (4 portii):
- 200 ml cafea Expresso (instant)
- 3-4 linguri Brandy sau Amaretto
- 3 galbenusuri proaspete
- 75 g zahar
- ciocolata de casa
- 250 g mascarpone (branza italieneasca)
- 120 g piscoturi
- 1 lingura de cacao
Preparare:
Pasul 1: Preparati expresso intr-un castron de marime potrivita, amestecand praful instant cu apa fierbinte. Lasati lichidul sa se raceasca. Turnati apoi cateva linguri de brandy sau de amaretto peste aceasta.
Pasul 2: Bateti spuma galbenusurile cu zaharul, pana ce aceasta ajunge sa se dizolve complet. Treptat, adaugati Mascarpone cu lingura si amestecati pana obtineti o crema omogena.
Pasul 3: Inmuiati jumatate din cantitatea de piscoturi in siropul de expresso, apoi asezati-le unul langa altul in paralel pe un platou dreptunghiular.
Pasul 4: Turnati jumatate din crema cu Mascarpone peste piscoturi si neteziti-o cu o paleta. Asezati restul de piscoturi inmuiate in sirop, pe al doilea nivel, apoi turnati restul de crema cu Mascarpone ramasa si omogenizati cu paleta. Acoperiti prajitura cu folie transparenta de plastic si lasati-o sa se raceasca la frigider 4 ore.
Pasul 5: Topiti ciocolata de casa in bain-marie. Turnati-o intr-o punga cu cornet. Inainte de servire, presarati praf de cacao pe suprafata prajiturii. Pentru a nu deforma nici una din bucatile de tiramisu, tineti cutitul de bucatarie in apa calda cu putin timp inainte de a taia prajitura. Spritati cu ciocolata calda bucatile de tiramisu servite.
Pofta buna!
Facebook
Twitter
RSS