Raport ingrijorator venit din partea expertilor Fundatiei Mondiale pentru Mendiu. Conform acestora, in mai putin de 20 de ani planeta noastra va ramane fara apa potabila si hrana, daca oamenii vor continua sa risipesca aceste bunuri, in ritmul in care o fac in prezent. Aceste studii, arata ca cei peste 7 miliarde de oameni care populeaza astazi Pamantul, consuma resursele solului cu o viteza cu 50% mai mare decat capacitatea acestuia de regenerare. In contextul in care in urmatorii 15 ani se preconizeaza o crestere a polulatiei de pana la aproximativ 9 miliarde de oameni, s-ar putea ca in anul 2030, sa fie nevoie de inca o planeta pentru a putea acoperii nevoile primare ale pamantenilor.
De aceeasi parere cu cercetatorii Fundatiei pentru Mediu, sunt si expertii ONU, care vad in cresterea demografica, dezvoltarea urbana, dar mai ales modul in care oamenii gestioneaza resursele vitale ale Terrei, un mare pericol pentru omenire: “ Nu mai putem fi ignoranti! De exemplu, generatiile trecute au poluat aerul, apa si pamantul din ignoranta. Acum ignoranta nu mai este o scuza. “, au declarat reprezentanti ai Natiunilor Unite. Potrivit acestora, in urmatorii ani, orasele se vor extinde enorm, luand locul terenurilor agricole de astazi, lucru care nu poate insemna altceva decat mai putina hrana. Astfel, cu mai putin teren pentru cultivarea hranei si cu o crestere demografica galopanta ( la fiecare 5 zille in lume se nasc un milion de copii ), cuvantul de ordine in randul celor care incearca sa anticipeze viitorul, este fara indoiala “ ingrijorare “.
Au aparut ipoteze conform carora, s-ar fi descoperit o planeta care ar putea gazdui viata, insa chiar daca ar fi asa, este greu de crezut ca in doar 20 de ani se vor gasi solutii de a ajunge acolo si de a popula acest “ nou Pamant “. Asadar, cat mai multa chibzuinta in consumul resurselor vitale ale solului, pentru ca altfel, viata pe Pamant s-ar putea transforma intr-un adevarat chin.
Facebook
Twitter
RSS