Acceleratorul de particule din SUA poate sa distruga PAMANTAUL !

Oamenii de știință și experți in domeniu au exprimat ingrijorarea ca un experiment ambițios, folosind un accelerator de particule cu ioni supra-incarcati ar putea distruge accidental Pământul.

Acceleratorul de particule RHIC este una dintre cele mai puternice acceleratoare de particule din lume, care este capabil de a genera particule mai calde decât patru bilioane de grade Celsius, a ajuns în centrul atenției după ce experții au avertizat că ar putea fi generate micro găuri negre și materii ciudate.

Laboratorul Național Brookhaven Realist Heavy Ion Collider (RHIC) , accelerează nuclee la viteza luminii, înainte de a le zdrobi împreună, în încercarea de a crea plasmă “quarc-gluon”, care este o substanță extrem de fierbinte crezut că a avut loc imediat după Big Bang.

În timp ce experimentul ar putea ajuta pe savanti, să răspundă la întrebări despre modul în care viața a început pe Pământ, critici, inclusiv Astronomul Regal, au avertizat că particulele subatomice numite “strangelets”, ar putea fi create în mod accidental.
Aceste particule au potentialul de a începe o reacție în lanț și de a schimba totul în “materie stranie”, Martin Rees a spus ar putea transforma Pământul |într-o sferă hyperdensă inertă aproximativ peste  o sută de metri”.
RHIC -al doilea cel mai puternic accelerator de particule din lume, după Collider CERN Large Hadron (LHC) – este pe cale de a obține un upgrade masiv pentru a stimula puterea și a împinge experimentele în ape necunoscute.

Laboratorul Național Brookhaven Realist Heavy Ion Collider

Laboratorul Național Brookhaven Realist Heavy Ion Collider

Cu inbunatatirea primita, RHIC va fi capabil de a genera coliziuni de 20 de ori mai puternice decât atunci când a fost construit inițial, fapt care ia determinat pe experți juridici ca trebuie să efectueze o evaluare a riscurilor mai amănunțită.

Eric Johnson, profesor asociat de la Universitatea de Drept din Dakota de Nord și Michael Baram, profesor emerit la Universitatea din Boston la Facultatea de Drept a scris într-un lucrare, publicată de International Business Times, că instalația ar trebui să fie re-evaluată pentru potentialul său de a crea un dezastru la scară mare, care ar putea distruge viata de pe Pămant.

De cănd RHIC a fost construit, oamenii de stiintă au descoperit bosonul Higgs, precum plasma “quarc-gluon”, care nu seamană cu nimic din ce savantiii au cunoscut pana acuma.

RHIC -al doilea cel mai puternic accelerator de particule din lume

RHIC -al doilea cel mai puternic accelerator de particule din lume

Profesorii Baram și Johnson sunt deosebit de ingrijorati de faptul ca experimentele cu consum redus de energie ar putea spori riscul de a crea “strangelet-uri”. Un raport recent a arătat că mini găurile negre pot fi generate cu mai puțină energie decât sa crezut inițial.
Au existat preocupări similare, atunci când LHC CERN a început încercarea sa de a găsi “particula lui Dumnezeu“, chiar dacă este puțin probabil ca gaurile negre stabile pot fi create de acceleratoare de particule și, chiar dacă acestea au fost create, ei nu au pot trage materia într-un mod care ar putea ameninta planeta.

Oameni de stiintă care au zdrobit atomul, au creat deja PARTICULE de 100.000 de ori mai calde decât interioarul soarelui.

Sursa : DailyMail