Presedintele Yanukovych a fugit

Presedintele Yanukovych a disparut dupa ce a semnat un acord de pace cu opozitia, menit cel mai probabil sa il ajute sa traga de timp.

Imediat dupa semnare presedintele si-a facut bagajele si a fugit cu elicopterul.Fostul leader a incercat sa fuga in Rusia dar nu a fost lasat de greniceri, pe care oamenii sai au incercat sa ii mituiasca.
yanukovych-helicopter

 

 

 

 

 

Luxoasa resedinta a presedintelui, aflata la 15 km de Kiev a fost invadata de mii de ucrainieni, uimiti de luxul in care traia Yanukovych.
[ot-gallery url=”http://lapresa.ro/gallery/resedinta-yanukovych/”]

Resedinta avea un lac privat care are o corabia privata ancorata si o gradina zoologica. In garaj avea o colectie de masini de epoca, care sunt probabil de invidiat si de Jay Leno, avand in colectie si bolizi de lux si motocliclete clasice. Resedinta include de asemenea un teren de golf, un jacuzzi, 4 saune, candelabre extravagante, mobilier de aur pana si cosul de gunoi de la baie este din aur, la fel si robinetii.

Cat despre Yanukovych se zvoneste a fi in Donetsk in estul tarii, refuza sa isi deie demisia si considera ultimele evenimente, drept o lovitura de stat.

Dusmanul de moarte al presedintelui Yanukovych, Yulia Tymoshenko a spus ca va candida la presedintiale in mai, dar ca nu isi doreste un post in noul guvern.

Yulia-Tymoshenko

Yulia-Tymoshenko

Revenirea s-a la putere nu este insa vazuta cu ochi buni de multi jurnalisti ucrainieni, care spun ca Ucraina ar avea nevoie de lideri noi, fara un trecut compromis. Yulia Tymoshenko a fost condamnata la 7 ani de inchisoare pentru coruptie, dupa ce a semnat in calitate de premier, acordul cu Rusia in domeniul gazelor, considerat desaztruos pentru tara. A mai fost suspectata de asemenea de complicitate la uciderea la comanda a unui deputat, fosta doamna de fie a ucrainei a respins insa mereu aceste acuzatii.