Turcia blocheaza accesul la Twitter

Turcia blocheaza accesul la Twitter

Utilizatorii Twitter din Turcia au constatat ca site-ul a fost blocat in intreaga tara.

Unii utilizatori care incearca sa acceseze website-ul twitter.com sunt redirectionati catre un mesaj din partea autoritatii pentru reglementarea telecomunicatiilor din Turcia.

Turcia blocheaza accesul la Twitter

Turcia blocheaza accesul la Twitter

Acest mesaj citeaza un ordin judecatoresc ce imoune “masuri de protectie asupra website-ului.

Actiune de cenzura are loc dupa ce Premierul Erdogan a cerut “eliminarea Twitter-ului” ca urmare a acuzatiilor de coruptie in randul apropiatilor sai.

“Nu ma intereseaza deloc, ce spune comunitatea internationala. Toti vor vedea puterea Republicii Turce” a declarat Erdogan in cursul zilei de joi.

Declaratia sa a avut loc dupa ce unii utilizatori au postat documente care ar oferi probe privimd coruptia in randul apropiatilor premierului – acuzatii pe care acesta le dezminte.

Biroul de presa al premierului a declarat ca Twitte nu a pus in aplicare unelke hotarari ale instantelor din Turcia, si nu a inlaturat de pe reteau de socializare anumite link-uri si postari, fapt ce a obligat autoritatile de la Ankara sa actioneze.

Twitter nu a comentat pana acum acest subiect.

In Turcia exista aproximativ 10 milioane de utilizatori Twitter.

In 2010 Turcia a anulat restrictia asupra YouTube – la doi ani dupa ce au cenzurat accesul pa acest website  datorita unor clipuri video considerate insultatoare la adresa fondatorului republicii turce, Mustafa Kemal Ataturk.