Pro-viata. Mars anti-avort la Iasi

„Sunt pro-viata. Nu-mi doresc sa se mai faca atatea avorturi in Romania.”

„Sfatuiesc pe toti tinerii sa dea nastere la copii, sa nu faca avortul”

„Sunt multi oameni care doresc un copilas si nu-l pot face. Si cred ca atunci cand o sa-l vada, o sa se bucure  si pot sa dea altora bucuria de a avea un copil.”

Sunt doar cateva dintre parerile participancilor la marsul pentru viata din Iasi, unde sute de oameni au iesit in strada  in incercarea de a le convinge pe femei sa renunte la intreruperile de sarcina.

Romania pierde, in fiecare an, prin intreruperile de sarcina un oras de dimensiuni medii, adica 30 de mii de locuitori, avand in vedere estimarile facute conform carora la fiecare doua minute se naste un copil, iar la fiecare cinci se inregistreaza un avort.

Participantii la marsul pentru viata au incercat sa traga un semnal de alarma asupra acestui fenomen, mai ales pentru ca in 2013 au fost deschise doar aproximativ 2500 de proceduri de adoptie, in conditiile in care sunt 60.000 de copii abandonati.

„Stim ca in Romania nu exista o cultura a adoptiei si incercam, cumva, sa sensibilizam lumea. Adoptia este o solutie cam greoaie in momentul de fata,” a spus Dragos Branza, reprezentant organizatori.

Sursa: digi24.ro

Categories: SOCIAL

Tags: avort, mars, viata