Consola de jocuri de la Amazon o dezamagire

Se pare ca Amazon planuieste sa intre pe piata jocurilor cu un nou produs si anume cu o consola de jocuri. Cateva poze cu o consola de jocuri care au aparut pe internet vin sa intareasca aceasta posibilitate.

Amazon-gaming-controller

Amazon-gaming-controller

Aceasta consola pare a fi mai mult un set-top box combinat cu o consola de jocuri, care se poate folosi atat pentru vizualizarea si redarea video-urilor  cat si pentru jocuri. Aceasta consola va utiliza tehnologia Android cu propiul controller de jocuri, dupa cum  se poate observa din pozele aparute pe internet.Speculatia conform careia Amazon incearca sa intre pe piata jocurilor este intarita de mai multe evenimente care au avut parte in ultima perioada. O asa zisa coincidenta pare a fi cumpararea companiei producatoare de jocuri Double Helix in luna februarie. Double Helix, cu o colaborare cu Microsoft a lucrat la proiectul de joc  Killer Instinct si mai nou, in colaborare cu Capcom lucreaza la seria de jocuri Strider, un joc care a aparut pe generatia noua de console, pe calculator, pe Xbox 360 cat si pe PlayStation 3. Amazon incheie multe afaceri pe piata de electronice si are o stransa legaura cu producatorii de jocuri.

In consecinta, s-ar putea crea anumite colaborari intre Amazon si producatori, care ar duce la aparitia noilor tehnologii in lumea jocurilor. 

Amazon ar putea concura cu companii de genul Microsoft,  Sony sau Valve. Amazon are un potential mare si compania are resursele necesare pentru a avea un impact major in industria jocurilor. Gamerii sunt un pic reticienti la aceasta veste pentru ca nu stiu ce noutati ar mai putea fi prezentate in aceasta industrie.

Aceasta consola de la Amazon pare a nu fi de ultima generatie si se axeaza pe jocurile modice. Controllerul arata modest si de o proiectare indoielnica,  dar pana la data lansarii va mai trece un timp, putand aparea modificari pana atunci.

Multa lume isi ridica semne de intrebare atunci cand se aduce in discutie consola bazata pe Android.Ouya este prima care le vine utilizatorilor in minte si este putin probabil pentru o consola similara sa aiba un impact la fel de puternic asupra pietii.Cu toate acestea, tindem sa recunoastem meritele Amazon, considerand faptul ca existenta unei competitii nu este niciodata negativa atunci cand se face referire la gameri.Se aduc astfel in discutie mai multe optiuni si preturi mai scazute.In timp ce consola celor de la Amazon nu va putea probabil sa se ridice la standardele PS4 a celor de la Sony, sau Xbox One, aceasta ar putea deveni un competitor direct pentru Steam Machines de la Valve.Tot ce trebuie sa facem este sa asteptam sa vedem ce ne pregatesc cu adevarat cei de la Amazon, situatia fiind cel mai probabil mai clara spre finalul anului.

Sursa: Loadthegame