Tanara in coma din cauza medicilor

In Iasi unde o tanara de doar 19 ani se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost operata de 3 ori intr-o singura zi. Tratamentul pe care medicii l-au dat pentru o sarcina extrauterina, a dus la complicatii. Disperati parintii tinerei ii acuza pe doctori de malpraxis.

Conducerea maternitatii, Elena Doamna din Iasi a declansat o ancheta in acest caz pentru a stabilii, daca medicii care au tratat-o initial pe tanara, eu repspectat procedurile medicale si au actionat corect. Tanara a primit tratament medical timp de cinci zile. A fost externata, iar dupa trei zile s-a intors in stare extrem de grava la spital. A fost operata de trei ori intr-o singura zi, iar acum familia ii acuza pe medicii de la maternitate de malpraxis. Mama tinerei a anuntat ca a angajat un avocat din Bucuresti, care a depus deja o plangere la Ministerul Sanatatii si urmeaza sa fie sesizati Colegiul Medicilor. Intre timp tanara de 19 ani se zbate intre viata si moarte. Hemoragia i-a afectat mai multe organe, ea a fost pusa acum la dializa dar medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire.

Totul a inceput acum cu doua saptamani cand tinerei i sa dat un tratament pentru eliminarea sarcinii. Pentru ca sa simtit foarte rau a revenit la maternitatea Elena Doamana unde a fost operata de urgenta. Aceasta a fost cea de a doua interventie chirurgicala, iar a doua zi de dimineata a urmat a treia. Tanara a fost transferata in coma la spitalul Sfantul Spiridon. Mama ei disperata a ajuns intr-un suflet din Italia si spune ca deja a depus plangere la Ministerul Sanatatii. Rudele tinerei il acuza de neglijenta pe medicul care a operat-o, si care ar fi recunoscut vina. Conducerea maternitatii Elena Doamna a deschis o ancheta interna.