Julio Iglesias revine in Romania cu trei mari concerte

In luna iulie a acestui an ( 2014 ), celebrul latino-lover spaniol se intoarce in Romania urmand sa sustina concerte in Mamaia ( 19 iulie ), Galati ( 20 iulie ) si Bucuresti ( 22 iulie). Pana acum Julio Iglesias a sustinut in tara noastra 13 concerte, incepand inca din 1969 cand artistul spaniol a fost adus de Valeriu Lazarus la “ Cerbul de aur “ si pana anul trecut, cand Iglesias senior, a concertat la Sala Palatului din Bucuresti si la Targu Mures. Cele doua concerte din 2013 de la Bucuresti, au fost primele sustinute de Julio Iglesias in sala, toate celelalte de pana atunci, fiind reprezentatii in aer liber.

Dupa o cariera prodigioasa in care a fost pur si simplu adorat de publicul de pretutindeni, Julio recunoaste ca pentru el Romania a fost intotdeauna o destinatie placuta. Intr-un amplu interviu acordat celor de la Libertatea acesta declara: “Ii iubesc pe romani si ma simt iubit de ei. In 2007 am avut ocazia sa petrec in tara voastra doua saptamani legate, pentru ca aveam de sustinut concerte in Sibiu, Bacau, Timisoara, Bucuresti si Constanta. M-am simtit ca acasa. Imprejurimile Sibiului mi-au amintit de Galicia, o regiune din nordul Spaniei, unde s-a nascut tatal meu, un loc frumos, cu multa verdeata, caruia i-am dedicat cantecul “ Un canta a Galicia “. Aveti o tara extraordinara! “.

Julio Iglesias s-a apucat de cantat in urma unui accident nefericit! In tinerete, cel care astazi se confunta cu muzica latino, a fost portar pentru echipa de fotbal Real Madrid, cariera sa fiind una promitatoare. Insa un grav accident rutier, petrecut cand avea doar 20 de ani, avea sa puna capat carierei sportive a lui Julio, acesta ramanand semiparalizat pentru un an si jumatate. Acolo, pe patul de spital, unul dintre ingrijitori i-a daruit o chitara, cu care Julio incerca sa uite suferintele prin care trece. A fost momentul in care Iglesias a ales aceasta cale, ajungand astazi sa priveasca cu mandrie in urma, la cele 77 de albume scoase, premiate cu 2600 de discuri de platina si de aur.

Printre artistii din Romania pe care Julio Iglesias spune ca nu-i va uita niciodata, se numara soprana Anghela Gheorghiu, Monica Anghel si Dan Spataru, ale caror voci i-au ramas intiparite in suflet. Pe buna dreptate, el considera ca toti romanii ar trebui sa se mandreasca cu asemenea artisti. Din concertul de anul acesta nu au cum sa plipseasca melodii celebre precum “ Baila Morena “, “Guantanamera “, La carretara “, “ El Amor “ sau “ Aqua dulce, aqua sala “. In ceea ce priveste biletele, acestea se pot achizitiona online pe www.vreubilet.ro, pretutile fiind intre 180 si 450 de lei.