Samsung Galaxy Note 4 – Noutati si data lansarii

Samsung Galaxy Note 3 este in phablet care isi mentine pretul scump, fiind unul dintre cele mai bune phablet-uri din lume. Acest lucru insa nu ii opreste pe cei de la Samsung in a lansa noul succesor, Samsung Galaxy Note 4, un dispozitiv despre cate stim ca este in productie de o buna vreme. O sursa destul de credibila de la Android Geeks a confirmat ca Samsung Galaxy Note 4 va fi anuntat si lansat in data de 3 Septembrie.

Aceasta informatie pare rezonabila si de incredere, mai ales daca ne gandim ca anul trecut Note 3 a fost lansat cu o zi dupa, in data de 4 Septembrie. Samsung isi anunta cele mai tari gadgeturi exact inainte de IFA, si cum deschiderea IFA 2014 o sa aiba loc in data de 5 Septembrie, atunci aceasta data de lansare pare sa fie logic. Aceasta data de lansare in Septembrie coincide cu asa zisa data de lansare a primului model de iPhone 6, cea de a doua lansare avand loc in Noiembrie.

In ceea ce priveste specificatiile, anumite zvonuri au circulat de ceva timp, si am vazut cateva variante de specificatii de la multe surse de incredere. Cele mai multe surse sunt de acord ca, Note 4 o sa benficieze deun CPU Snapdragon 805, care este un upgrade destul de mic fata de modelul 801. Totusi este un CPU quad-core, care o sa ofere mai multa putere la Samsung Galaxy Note 4, decat are nevoie. Note 4 va ma beneficia si de 3 GB RAM si mai mult ca sigur o sa aiba 32 sau 64 GB de memorie interna.

Daca e sa vorbim despre unul dintre cele mai importante caracteristici, ar fi vorba despre ecran. Linia de Note este cunoscuta pentru ecranele lor imense, si in fiecare an, Samsung mai adauga cativa inch la marimea ecranului. Au fost foarte multe speculatii in privinta faptului ca, Note 4 va avea ecran 3-sided, dar sincer nu credem ca o sa fie inclus in acest model. Cel mai plauzibil scenariu este (lucru confirmat de insideri Koreeni) ca o sa vedem un ecran QHD de 5.7 inch, cu o rezolutie de 2560x1440p si 515 PPI. Daca totusi ne luam dupa tiparul a celor de la Samsung, dimenisunea ecranului ar trebui sa fie de 5.9 inch, din moment ce Samsung creste in fiecare an dimensiunea la ecran cu 0.2 inch. Oricum o sa fie un ecran mare si superb, nu ceea ce am vazut la LG G3.

Se spune ca Samsung Galaxy Note 4 o sa aiba camera de 16 MP, aceasi camera ca si la Samsung Galaxy S5, cu inbunatatiri minore. Inca nu se stie nimic despre marimea si durata de viata a bateriei, mai trebuie sa asteptam pana aflam ceva informatii despre el. Un lucru foarte interesant este un raport a celor de la Korea Herlad, ei afirma ca Note 4 o sa fie lansat in paralel cu noul produs Samsung Gear 3, treia generatie de smartwatch de la bine cunoscuta companie. Daca este adevarat sau nu ramane de vazut, dar vedem deja ca foarte multe companii lanseaza telefoane de top imreuna cu smartwatchuri.

[ads2]

Ca o reamintire, prezentarea oficiala a Samsung Glaxu Note 4 in data de 3 Septembrie nu o sa fie disponibil si pentru operatorii mobili si retailurile mari. Daca Note 4 o sa fie anuntat oficial in dara de 3 Septembrie atunci cel mai curand o sa ajunga in magazine in mijlocul lui Octombrie, cum bine stim Samsung are nevoie de 5-6 saptamani ca sa trimita telefoanele la operatori. In orice caz nu mai avem mult pana sa vedem noul Samsung Galaxy Note 4 in magazine.