Gigi Becali a castigat lupta cu ANP

Gigi Becali a izbutit o victorie importanta in procesul cu Administratia Nationala a Penitenciarelor, care nu cu mult timp in urma l-a sanctionat pe latifundiarul din Pipera pentru nerespectarea regulilor impuse de penitenciar, in ziua libera. Dupa ce a ramas fara dreptul de a muncii pentru Academia lui Gica Hagi si fara posibilitatea de a mai petrece zile in libertate, Gigi Becali a inaintat o cerere Judecatoriei Medgidia, prin care reclama conducerea Penitenciarului Poarta Alba pentru o sanctiune fara baza legala. Astazi ( marti, 17 iunie 2014 ), magistratii au admis cererea lui Becali si astfel, incepand de maine se poate intoarce la munca.

Procesul a inceput astazi de dimineaza, cand Gigi Becali a fost adus cu o duba a Penitenciarului Poarta Alba la Judecatoria Medgidia si conform celor prezenti la fata locului, a reprezentat un adevarat spectacol. Patronul Stelei s-a afisat avand pusa celebra protectie pentru gat, purtata ( dupa cum singur recunostea ), doar pentru a impresiona si indupleca judecatorii. A intrat in sala de proces, cu Biblia in mana, decis sa jure ca nu spune decat adevarul, iar in timpul procesului a luat de mai multe ori rolul aparatorilor sai, tinand adevarate pledoarii in fata magistratilor. El a spus judecatorilor ca nu stia de acele reguli si ca daca ar fi stiut, cerea mai multe aprobari. De asemenea s-a declarat nevinovat si in ceea ce priveste discutiile cu jurnalistii, sustinand ca acestia din urma, l-au asteptat zile intregi in fata penitenciarului si ca l-au urmarit apoi peste tot pe unde a fost.

Un alt motiv pentru care Gigi Becali a fost pedepsit de ANP, l-a reprezentat telefonul dat din inchisoare de acesta unui post de televiziune, chiar de pe mobilul avocatei sale Maria Vasi. In acest sens milionarul s-a aparat spunand ca nu stia ca este in direct si ca era convins ca acea discutie purtata cu prezentatoarea a fost una privata, purtata in pauza de publicitate. Se pare ca toate aceste argumente, presarate chiar cu citate biblice, i-au induplecat de judecatori, care au hotarat ridicarea restrictiilor impuse lui Gigi Becali.