Samsung va lansa primul smartwatch la Google I/O

Samsung planifica sa introduca primul lor dispozitiv Android Wear la conferinta dezvoltatorilor organizat de Google saptamana viitoare. Acest “wearable” o sa fie un smartwatch ca si dispozitivele Samsung Gear, care au fost lansate anul trecut. Samsung lucreaza la un smartwatch Android Wear, ce foloseste un chip creat de Samsung si un model creat pe procesoare Qualcomm. Este inca neclar ce versiune o sa ne prezinte Samsung la Google I/O. Android Wear este sistemul de operare Google pentru smartwatch-uri si alte dispozitive wearable.

Companiile sau axat pe wearable-uri pentru ca este o oportunitate buna, pentru ca cererea este mare si smartphone-urile si tabletele au inceput sa scada la nivelul de vanzari. Pana la sfarsitul acestui an, peste 19 milioane de dispozitive wearable o sa fie livrate in lume, tripland astfel productia de anul trecut. Studiul de piata complet facut in luna Aprilie se poate citi intr-un articol de pe Business Wire. Pana in 2018, se estimeaza  ca vanzarile de wearable sa ajunga la un numar de 111.9 milioane pe nivel mondial, un numar inca mic in comparatie cu vanzarile de smartphone-uri estimate pentru anul 2018, fiind de 1.7 miliarde.

Samsung a refuzat sa comenteze despre dispozitivul Android Wear, dar au declarat “suntem in continua dezvoltare pentru produse noi si inovatii.”

La conferinta Google I/O isi va face aparatia si compania LG cu un dispozitiv Android Wear. Motorola ar putea sa isi introduca primul lor wearable. La Google I/O, adunarea generala a dezvoltatorilor sunt asteptati aproximativ 6,000 de persoane la San Francisco, incepand din 25 Iunie. Pentru Samsung noul smartwatch arata un nou parteneriat cu Google. Primul lor smartwatch, Galaxy Gear lansat in Septembrie, a avut un sistem de operare Android, dar Samsung a schimbat deja sistemul de operare la Tizen pentru noul lor smartwatch numit Gear 2 Neo. Samsung a lansat si un update luna asta pentru sistemul de operare Tizen. Gear Fit ruleaza un sistem de operare, creat pentru a reduce consumul de baterie.

Ceasul-Samsung-wearable

Samsung Gear 2

Samsung a declarat luna trecuta ca, sistemul de operare Android este prea “greu” pentru dispozitivele lor wearable, consuman prea repede bateria. Compania a incercat sa foloseasca Tizen ca si un alternativ pentru Android, de la wearable-rui pana la masini. Samsung a recunoscut de multe ori ca, desi este o companie puternica si cu renume, acest lucru nu este destul pentru a mari vanzarile. Pentru a reusi primul lucru este sa reduca “dependenta” fata de Google.

Totusi, compania ramane apoape de Google si Android pentru ca cele mai vandute smartphone-uri si tablete Galaxy ruleaza sistemul Android, si primul telefon cu sistemul Tizen a celor de la Samsung nu va fi lansat, decat pe la sfarsitul anului, dar telefonul o sa fie disponibil doar in Rusia. In 2013 , 40% din smartphone-urile cu Android care au fost livrate in lume, au fost telefoanele celor de la Samsung.

[ads2]