Horea Uioreanu a fost trimis in judecata azi, impreuna alti 4 acuzati de dare si luare de mita

Vesti proaste pentru Uioreanu! Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Cluj a fost judecat astazi, 23.06.2014, impreuna cu Ioan Bene, Gabriel Davidescu, Vasile Pogacean si Ioan Petran. Oamenii de afaceri si consilierul judetean au fost acuzati de fapte de coruptie, dare si luare de mita. Aflat inca in arest preventiv, Horea Uioreanu este acuzat de trei infractiuni de luare de mita (2 in forma continuata), fals in inscrisuri si complicitate la spalare de bani. Potrivit Mediafax, aceleasi acuzatii i s-au adus si membrului AGA din cadrul SC Constructii Napoca SA, Ioan Bene. Vasile Pogacean, asociat la SC Sinai Comimpex SRL Iclod se afla si el in arest preventiv, pentru dare de mita. Omul de afaceri Gabriel Davidescu este judecat in schimb, in stare de libertate, la fel ca si Ioan Petran, de asemenea pentru dare si luare  de mita. Dosarul care va fi judecat la Tribunalul Cluj Napoca.

Procurorii DNA informeaza ca Horea Uioreanu a pretins sume enorme pentru promovarea actiunilor enumerate mai jos:

  • Aprilie 2013 – Mai 2014 –  Horea Uioreanu pretinde de la Vasile Pogacean 693.224 RON. Scopul: directionarea alocarilor bugetare din bugetul Consiliului Judetean Cluj  in vederea finantarii contractelor avute cu Sinai Compimpex SRL.
  • Octombrie 2012 – Martie 2014 – Horea Uioreanu pretinde de la Ioan Bene 300.000 RON. Scopul: directionarea alocarilor bugetare din bugetul CJ Cluj in vederea platii contractelor derulate de SCC Napoca SA. Cei doi derulau acte in fals ( o conventie comerciala folosita pentru a pastra aparenta unei plati licita asupra unui studiu de piata, un contract si o factura fiscala)
  • 9 aprilie 2014 – Horea Uioreanu impreuna cu Ioan Petran (consilier judetean) pretind de la Gabriel Davidescu 20.000 euro. Scopul: promovarea unui proiect de hotarare in cadrul CJ Cluj si emiterea unei hotarari de catre CJ prin care sa se aprobe realizarea unei parcari pe termen lung pentru 108 locuri parcare in incinta Aeroportului Cluj Napoca.

[ads2]

Horea Uioreanu primea mita in transe, avand in vedere probele procurorilor DNA. Pana la momentul de fata, s-a instituit sechestrul si indisponibilizarea sumei de 13.500 RON ai lui Horea Uioreanu, impreuna cu un imobil de 195 metrii patrati din Cluj Napoca. De asemenea, instituirea sechestrului si  indisponibilizarii sumelor de 4.478 RON si 10.000 euro apartinand lui Ioan Petran au fost dispuse de procurori.

Cei trei, Horea Uioreanu, Ioan Bene si Vasile Pogacean, au fost retinuti in arest preventiv pentru 30 de zile, la data de 29.05.2014.