Noi locuri de munca in Cluj. IKEA va investi peste 20 de milioane de euro

Pana la sfarsitul acestui an, cunoscutul grup IKEA, cu peste 333 de magazine deschise in intreaga lume, va ajunge si in Cluj-Napoca. Reprezentantii IKEA Romania, sustin ca investitiile totale se vor ridica la 20 de milioane de euro, urmand ca in orasul de pe Somes sa apara intre 500 si 1000 noi locuri de lunca. Pana acum, in Romania Ikea are deschis un singur magazin, acesta fiind deschis in Bucuresti inca din anul 2007. Deocamdata, proiectul uriasei companii se afla doar in faza de prospectare a pietei din Romania, Clujul fiind insa tinta principala. “ In momentul de fata suntem in continuare in faza de prospectare, pentru a gasi cea mai buna locatie pentru noul magazin. Ce va pot spune cu siguranta este ca lucram la asta. “, a declarat pentru stiridecluj.ro, Cornel Oprisan, retail manager al IKEA Romania.

Fostul primar interimar al Clujului, actualmente presedintele organizatiei PDL Cluj, domnul Radu Moisin, a confirmat aceste informatii pentru sursa mai sus amintita, declarand: “ E un indicator economic foarte bun, stiut fiind faptul ca aceasta companie nu deschide inainte de studii de piata riguroase “. Zvonuri legate de o eventuala venire a celor de la IKEA in Cluj Napoca, au aparut si la inceputul anului, insa atunci reprezentantii companiei au negat imediat speculatiile aparute: “ Compania IKEA Grup nu are in plan deschiderea unei unitati de productie in Romania, nici in Jucu, nici in alta localitate. Mentionand ca IKEA Grup, nu detine in Romania nicio unitate de productie “, a fost pozitia oficiala prezentata de reprezentantii grupului suedez, la inceputul lunii ianuarie, intr-un comunicat prezentat atunci de cei de la Mediafax.

De aceasta data insa, suedezii au confirmat intentiile de a-si deschide prima sectie de productie in Romania si exista toate sansele ca aceasta sa fie in Cluj-Napoca. Oamenii asteapta cu nerabdare finalizarea studiilor, perspentiva unor noi locuri de munca fiind intotdeauna privita cu speranta. Ramane de vazut daca acest centru de productie se va deschide si daca va fi asa, se ateapta seriozitate pe termen lung din partea investitorilor, asa cum nu a fost cazul din pacate, cu alti investitori “ bine vazuti “ de pe aceste meleaguri romanesti.