Palestinian ucis de raidurile cu rachete ale Israelului

Noi victime in razboiul aerian dintre Israel si extremistii islamici din Fasia Gaza. Agentia France Press, informeaza ca in aceasta dimineata (vineri, 11 iulie 2014), armata israeliana a lansat un nou tir cu rachete asupra Fasiei Gaza, soldat cu moartea unui palestinian in varsta de 33 de ani. Potrivit purtatoarei de cuvant a serviciilor medicale de urgenta, Ashraf al-Qudra, citata de AFP, victima atacului se numeste Anas Abu al-Kass si se afla la domiciliul sau din cartierul Tel el-Hawa, acelasi cadru medical, adaugand ca proiectilul a cazut undeva in camp. Este deja a patra zi in care fortele armate israeliene isi continua atacurile cu rachete in Fasia Gaza.

[ads2]

 

Tot in aceasta dimineata, un nou tir de rachete a fost lansat asupra israelului dinspre Liban. Postul de radio local, informeaza ca doua rachete de tip Katiusa, au lovit un sector situat in nordul  orasului  Kyriat Shmona. Din fericire cele doua rachete nu au produs pagube materiale sau victime, cazand in zone nepopulate. Se pare ca atacatorii fac parte dintr-o mica organizatie palestiniana care doreste sa-si exprime solidaritatea cu Hamasul, atacat in aceste zile de armata israeliana. Oficialii militari israelieni, citati de acelasi post de radio, exclud ipoteza unui atac din partea militiei siite a Hezbollah, intrucat “acestia nu au niciun interes sa se lanseze intr-o confruntare armata cu Israelul”. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al armatei israeliene, Peter Lerner, a declarat intr-o intalnire cu presa: “Vom desfasura o ancheta pentru a vedea daca este vorba despre un act simbolic, sau despre ceva mai substantial”, adaugand ca Israelul a depus plangere la Forta interimara a ONU din Liban.

Ultimele informatii oficiale privind numarul victimelor produse ce atacurile aeriene ale Israelului, atesta ca de marti, ziua in care armata israeliana si-a inceput raidurile, peste 95 de persoane din Fasia Gaza si-au pierdut viata. In ciuda numarului mare de victime, palestinienii din Gaza continua sa lanseze rachete asupra Israelului, numai ieri (joi, 10 iulie 2014), fiind lansate 184 de rachete, dintre care doar 44 au fost interceptate de dispozitivul antiracheta Iron Dome.