Robin Williams s-a sinucis in locuinta sa din California

Ieri (luni, 11 august 2014), in jurul orelor 11.55 ora locala, celebrul actor american Robin Williams, cunoscut publicului din intreaga lume mai ales pentru interpretarile din “Mrs Doolitle”, “Flubber” si “Cercul Poetilor Diparuti”, a fost gasit decedat in locuinta sa din California. Serviciile locale de urgenta au ajuns la ora mai sus mentionata la resedinta actorului si doar cateva minute mai tarziu, la ora 12.02, politia din Marin County, Colifornia, a dat publicitatii comunicatul oficial, lasand sa se inteleaga ca este vorba despre o sinucidere: “Individul de sex masculin declarat mort la ora 12.02, a fost identificat drept Robin McLauren Williams, in varsta de 63 de ani, rezident in Tiburon, California, iar o posibila cauza a decesului este sinuciderea prin asfixiere”, au anuntat autoritatile locale.

[ads2]

Primele declaratii din partea apropiatilor marelui actor, au fost facute de purtatorul de cuvant al acestuia, care recunostea ca Robin Williams “ducea o lupta grea cu depresia”. Cel mai probabil, depresia actorului care a adus zambete pe fetele a milioane de oameni, era cauzata de arhicunoscutele probleme pe care Robin Williams le avea cu consumul de droguri si alcool. In acest sens, nu cu mult timp in urma, Robin Williams a fost internat intr-o clinica din Minnesota, pentru a lua parte la un program de prevenire a dependentei. Chiar daca timp de 20 de ani (1985-2005), Robin Williams nu a mai consumat alcool sau droguri, a recidivat in anul 2005, in timpul filmarilor pentru “Marele Alb”. De atunci, pentru Robin Williams a urmat o noua perioada de abstinenta, insa din pacate, se pare ca nu a reusit sa treaca peste aceste probleme, care au dus in cele din urma, la acest tragic incident.

Susan Shneider, sotia lui Robin Williams, a tinut sa ceara discretie din partea presei si a publicului in ceea ce priveste tragdia produsa, spunand: “Mi-e inima franta. In numele familiei lui Robin, cerem sa ni se respecte viata privata in acesta perioada de profunda durere. Asa cum a ramas in memoria tuturor, speram ca nu decesul sau sa fie elementul principal, ci numeroasele momente de bucurie oferite de el oamenilor”. Chiar Susan a fost ultima persoana care l-a vazut in viata pe Robin Williams, Duminica seara, undeva in jurul orelor 10.00. In decursul zilei de astazi (marti, 12 august 2014), este programata autopsia trupului neinsufletit al marelui actor, pentru a se determina cu exactitate cauza decesului.