Romania va gazdui 4 meciuri de la Euro 2020

Potrivit unor surse din fotbalul continental, Bucurestiul are sanse foarte mari sa se numere printre cele 13 orase ale Europei care vor gazdui meciuri de la Euro 2020. Fiind o editie jubiliara (se implinesc 60 de ani de la prima editie de Campionat European organizat de UEFA), forul de la Nyon a decis ca turneul final de peste 6 ani sa se dispute in 13 orase, din 13 tari diferite si nu mai putin de 19 orase si-ai depus candidatura.

Oficialii UEFA, au anuntat ca in data de 18 septembrie, se vor reuni membri Comitetului Executiv care vor alege orasele gazda dupa urmatoarea procedura: cele 19 candidate urmeaza sa fie impartite in 6 sau 8 regiuni geografice diferite, fiecare regiune avand cel putin doua orase. In ziua urmatoare (19 septembrie), se va alege mai intai prin vot secret orasul semifinalelor si al finalei, urmand ca apoi sa se stabileasca celelalte 12 orase, dintre care 4 vor organiza cate 3 meciuri din faza grupelor si un sfert de finala, iar celelalte opt, cate 3 meciuri din grupe si o optime de finala.

Cel mai probabil, Bucurestiul va face parte din aceste ultime 8 orase, urmand sa fie aceeasi zona cu Budapesta si Sofia. Intrucat dintr-o astfel de zona geografica pot fi alese nu doar unul, ci doua orase, capitala noastra are sanse extrem de mari sa fie dintre orasele castigatoare, dosarul National Arena fiind mult mai bun decat cel al Bulgarilor de la Sofia. Conform unor informatii venite de la Nyon, sansele National Arena de a organiza 4 meciuri la Euro 2020 sunt de peste 90%.