iPhone 6 vs iPhone 5S: cateva lucruri de stiut despre cel mai mare iPhone facut vreodata

In sfarsit Apple este gata sa lanseze cel mai mare iPhone al companiei, un dispozitiv care-l va depasi pe deja “batranul” iPhone 5S, nu numai (dar in special) prin dimensiunile acestuia. Datorita numeroaselor scurgeri de informatii venite in special din China, putem face astazi o comparatie detaliata intre iPhone 6 si iPhone 5S, comparatie in urma careia vom putea intelege pur si simplu cat de mare este noul smartphone al celor de la Apple. Astfel, fie ca vorbim despre modelul iPhone 6 cu ecran de 4.7 inci sau de uriasul model de 5.5 inci, iPhone 5S cu cei 4 inci ai sai este de-a dreptul surclasat. In fotografia de mai jos, infatisand modelul suprem de iPhone 6 (5.5 inci) alaturi de iPhone 5S putem lesne observa diferenta colosala dintre cele doua telefoane inteligente, in ceea ce priveste marimea.

iPhone 6 vs iPhone 5s

iPhone 6 vs iPhone 5s

Este aproape imposibil sa ai in mana acest model de iPhone cu display de 5.5 inci si sa nu te gandesti la dimensiunile sale impresionante. De altfel, acest dispozitiv este mai mare chiar si decat Samsung Galaxy Note 3, la randu-i recunoscut ca fiind un smartphone urias. Pastrand display-ul ca termen de comparatie si trecand peste diferenta ochiometric vizibila facuta de cei “doar” i.5 inci adaugati, trebuie sa amintim ca noul iPhone 6 castiga clar si la capitolul rezolutie. Daca iPhone 5S cu ecranul sau de 4 inci are o rezolutie de 1,136 x 640 cu 326 ppi, modelul iPhone 6 cu ecran de 5.5 inci vine cu o rezolutie de 1,704×960 cu 356 ppi, iar cel de 4.7 inci va avea aceeasi rezolutie ca varianta de 5.5 inci, dar cu 416 ppi. In ambele cazuri consecinta implicita este cresterea calitatii detaliilor foto/video.

Dar cum nu intotdeauna marimea reprezinta in atuu, vechiul iPhone 5S recupereaza ceva din terenul pierdut, tocmai la acest capitol. Nu de putine ori, fanii iPhone s-au aratat incantati de ideea unui display de 4 inci, care le permite operarea mai practica a dispozitivului lor. Usor de manipulat cu o singura mana, iPhone 5S s-a dovedit a fi un smartphone extrem de practic pentru tastarea mesajelor, incarcarea unor aplicatii sau pur si simplu uzitarea dotarilor sale. Chiar daca inca nu avem un prototip pentru a putea testa fizic acest lucru, se pare ca modelul iPhone 6 de 4.7, va putea fi manevrat destul de usor cu o singura mana, lucru care nu se poate spune si despre fratele sau mai mare.

iPhone 6 vs iPhone 5S

iPhone 6 vs iPhone 5S

Un asemenea smartphone, nu poate fi actionat sub nicio forma doar cu o singura mana! Chiar daca butonul de pornire a fost mutat in lateral, tocmai pentru a veni in sprijinul celor obisnuiti sa lucreze cu o singura mana, totusi, dimensiunile generale ale celui mai mare dintre modelele iPhone 6, il transforma intr-un dispozitiv din randul celor operate cu ambele maini.

Trecand peste aspectele legate de marine, display si design (si aici trebuie amintit ca spatele ambelor modele de iPhone 6 este 100% metalic), diferentele majore intre cele doua telefoane Apple, sunt facute de caracteristicile mult superioare ale inca nelansatului iPhone 6.

Specificatii iPhone 6:

  • Procesor Apple A8
  • iOS 8
  • Display de 4.7 inci/5.5 inci
  • Memorie de stocare de 16GB/32 GB/64 GB/128GB
  • Camera din fata de 3.2 MP
  • Camera din spate de 8-13 MP, cu stabilizator de imagine
  • Baterie de 1,910 mAh sau de 2,915 mAh
  • 802.11 ac WiFi
  • Senzor de amprenta digitala Touch ID
  • NFC

Specificatii iPhone 5S:

  • Procesor Apple A7
  • iOS 7.1.2 cu posibilitate de upgradare gratuita la iOS 8
  • Display de 4 inci
  • Memoroe de stocare de 16GB/32GB/64GB
  • Camera din fata de 1.2 MP
  • Camera din spate de 8 MP
  • 802.11 n WiFi
  • Senzor de amprenta digitala Touch ID

Toate aceste upgrade-uri, mult discutate si anticipate in ultima vreme, pun iPhone 6 in fruntea tuturor smartphone-urilor Apple lansate pana in prezent si transforma cele doar cateva saptamani ramase pana la marea lansare, intr-o eternitate pentru toti fanii iPhone. Chiar daca lansarea oficiala va fi facuta pe 9 septembrie, iPhone 6 va ajunge pe rafturile Apple Store in doua date diferite. Astfel, pentru modelul de 4.7 inci, data preconizata este de 19 septembrie, in timp ce varianta de 5.5 inci, se va lasa asteptata pana la inceputul lunii octombrie. Ca o ultima informatie, diferenta de pret dintre cele doua modele, va fi potrivit analistilor de aproximativ 100$, urmand ca cel de 4.7 inci sa coste 199% iar cel de 5.5 inci 299$.