iWatch, Samsung Galaxy Gear 2 si Sony Smartwatch 2: Razboiul ceasurilor inteligente

Hai sa incepem despre zvonurile cu ceasuri Apple. Cum stim cu toti, de fiecare data cand vine toamna, Apple mai lanseaza un iPhone nou, si un iPhone 6 in diferite variante de ecran o sa vina prin Septembrie, imediat dupa tragul de la Berlin. Unde evident cocnurentii vor arata ceva, dupa care vine Apple sa ii contrazica.

Tot prin Septembrie sau poate in Octombrie, nu e inca destul de clar, Apple va lansa si un ceas, si trebuie sa lanseze un ceas, pentru ca ei zic ca piata o cere. Noi am mai vazut variante de ceas de la Apple sub forma de iPod. iPodul pus la mana era deja un accesoriu pentru unii pasionati de gadgeturi, dar nu mai este suficient atat si Apple face pasul inainte sa ne ofere un ceas conectat. Daca e sa ne uitam la informatiile pe care le-am gasit, unele dintre ele arata ca si conceptul de iWatch de mai jos. Deja ceasurile destepte de pe piata variaza de pe la 300-400 de lei (cele care functioneaza cat de cat) si merg spre 1200-1300 de lei, Apple cu siguranta va vrea sa acceseze toate aceste segmente de pret. Am vazut in ultimele informatii ce a dat Apple publicitatii, noul iPhone 6 si noul sistem de operare iOS 8 cu care va veni, va include servicii medicale. Adica acel ceas impreuna cu telefonul o sa spuna cat de bine te simti.

iwatch-concept-apple

Pe piata avem deja foarte multe ceasuri destepte, si cel mai important competitor este Samsung Galaxy Gear 2. Samsung Galaxy Gear 2 a fost lansat in aceasta primavara si in buna traditie Samsung, dupa ce lanseaza un produs foarte scump taie puternic in pret. Primul Galaxy Gear era lansat cu pret de vreo 300-350 de euro, iar acum un Gear accesibil incepe de la 500-600 de lei si urca pana la 1100 de lei cel mai performant. Un astfel de Galaxy Gear 2 Gold care se vede in poza de mai jos, are spre exemplu inclusiv si camera integrata, are senzor de infrarosu (poti folosi pe post de telecomanda) si are inclusiv pe spate un senzor de puls. In spatele bratarii are un laser verde pentru ca atunci cand pui ceasul la mana iti masoara si pulsul. Din testele noastre am remarcat ca este util cand il conectezi la un Samsung (merge doar cu telefoane Samsung Galaxy) ca sa vezi cand te suna cineva. Daca nu iti auzi telefonul, iti vine apelul pe ceas. Poti sa iti vezi mesajele, emailurile, asadar informatile importante, rapide de care ai nevoie pe telefon, pot ajunge pe un astfel de ceas. Din pacate se conecteaza doar la telefoane Samsung Galaxy si asta te pot incurca, insa daca vreti o alternativa atunci va recomandam ceasul de la Sony.

Samsung-Galaxy-Gear-2-4

Samsung Galaxy Gear 2 Gold

In poza de mai jos va prezentam ceasul de la Sony, Sony Smartwatch 2 care exista pe piata de mai bine de un an, asteptam insa Sony Smartwatch 3 care urmeaza sa vina in toamna. Pana atunci aveti la dispozitie un ceas care este rezitsent la apa si la nisip, si se conecteaza la orice telefon. Este mai subtire decat un Gear 2 si mai usor, insa nu are nici camera si nici senzor de puls . Ne asteptam ca noua versiune ce vine in toamna, Sony Smartwatch 3 sa vina cu noul sistem de operare de la Google, sa urmeasca si el functii de fitness, lucru de genul asta pe care se pare ca oamenii si le doresc foarte mult. Sony Smartwatch 2 se poate cumpara de la 500 de lei, il poti conecta la orice telefon cu Android.

sony-smartwatch2

Sony Smartwatch 2