Trei suspecti in cazul asasinarii jurnalistului american James Foley

Dupa ce asasinarea jurnalistului american James Foley a fost revendicata de gruparea terorista sunnita Stat Islamic, autoritatile de la Londra au reusit sa identifice trei posibili asasini. Bazandu-se pe informatiile furnizate de serviciul de spionaj britanic si pe inregistrarile video cunoscute de intreaga lume, englezii ii suspecteaza pe Abdel-Majed Abdel Bary, Razul Islam si Aine Davis, toti avand un accent asemanator criminalului.

Din utimele informatii, Razul Islam, in varsta de 21 de ani (fratele mai mic al unui medic britanc, intrat in cercul suspectilor si pentru ca in urma cu cativa ani a fost acuzat de rapirea a doi corespondenti de presa din occident) si Aine Davis, 30 de ani (un fost traficant de droguri convertit la islam), au ramas doar suspecti secundari, in timp ce tanarul de 24 de ani, Abdul-Majed Abdul Bary este principalul urmarit.

Bary este fiul unui islamist de origine egipteana, judecat in Statele Unite pentru atentatele asupra ambasadelor americane din Kenya si Tanzania comise in 1998. Pe numele sau real John, tanarul acuzat de decapitarea lui James Foley se afla in Siria din 2013, an in care si-a parasit familia si a decis sa-si dedice viata lui Alah. In tara natala, Bary era recunoscut pentru activitatea sa muzicala, multe dintre piesele sale rap, fiind difuzate la BBC Radio 1. John a intrat in vizorul politiei brianice si pentru ca recent, a postat o fotografie in care apare tinand in mana craniul unui om.