BMW Seria 4 Cabriolet, irezistibil

Automobilele BMW sunt foarte populare in tara noastra, atat cele noi, cat mai alaes cele second-hand, insa exista un model care atrage privirile ca un magnet, si nu doar pe cele ale femeilor. Este vorba de noul model BMW Seria 4 Cabriolet.

BMW Seria 4 Cabriolet este o aparitie exotica pe strazile din Romania si poti sa fii sigur ca oriunde vei merge sau vei parca, toti ochii vor fi atintiti catre masina. Primul lucru pe care il remarci, cand te urci intr-un Seria 4 Cabriolet, este pozitia joasa pe care o ai la volan. Interiorul automobilului este clasic pentru BMW, cu un ecran de mari dimensiuni in centrul bordului, head-up display-ul, care iti afiseaza viteza legala pe drumul pe care circuli, dar si postul de radio sau melodia pe care o asculti, si iDrive, rotita prin care controlezi majoritatea functiilor. Totul este foarte bine organizat, scaunele ergonomice, materialele folosite sunt de calitate, iar confortul este peste asteptari. BMW Seria 4 Cabriolet se decapoteaza in aproximativ 20 de secunde si poate gazdui patru persoane. Accesul se face usor, insa spatiul este stramt pentru pasagerii din spate, chiar daca nu au peste 1,80 m inaltime.

bmw-seria-4-cabriolet-interior

bmw-seria-4-cabriolet-interior

Remarcabil este faptul ca, desi tot acoperisul se afla in portbagaj, exista un volum de 370 de litri disponibil. La apasarea unui buton, acoperisul se ridica pe verticala pentru a facilita introducerea bagajelor, dar aceasta nu trebuie sa fie foarte inalte. Seria 4 Cabriolet poate fi decapotata si in mers pentru impresie maxima, de nu la viteze mai mari de 15-20km/h. Odata ajuns la destinatie poti ridica acoperisul la loc apasand butonul special situat langa schimbatorul de viteze sau poti iesi din masina si tine degeptul pe manerul portierei.

BMW Seria 4 Cabriolet este disponibil cu un motor de 2 litri, pe benzina, care produce 245 de cai putere. Cutia este automata si are opt trepte. Desi exista patru moduri de condus, Eco Pro, Comfort, Sport si Sport+, la inceput vei abuza de ultimele doua moduri. In modul Sport, o apasara de cateva secunde a pedalei de acceleratie te duce rapid la 100km/h, iar fie ca lasi cutia automata sa isi faca treaba sau schimbi tu vitezele cu butoanele de pe volan, zgomotul produs de motor este captivant. Adoptand stilul acesta de condus in oras, vei constata ca acul indicatorului de combustibil va scadea rapid. Masina are un consum urban oficial de 8,8 litri, insa in modul Sport  se poate ajunge la un consum de 13 litri. Daca preferi sa conduci economic, si alegi un drum in afara orasului, consumul nu va trece de de 7,5 litri, iar autonomia va fi undeva la 800 de kilometri.

[ads2]

Pe sosea, BMW Seria 4 cabriolet este o masina stabila cu o directie exemplara si cu o suspensie care se adapteaza automat. In ceea ce priveste siguranta , automobilul a obtinut cinci stele EuroNCAP. Pe langa sistemele clasice de siguranta, precum airbaguri sau ABS, soferii BMW sunt asistati si de un pilot automat. Aceasta imbina sisteme de camere video, pentru a emite avertizari de parasire a benzii de circulatie si avertizari de coliziune. Spre exemplu, daca circuli cu peste 70 km/h si parasesti banda de circulatie, vei fi avertizat prin vibratii ale volanului, dar si printr-un semnal vizual pe ecran. Sistemul te anunta si in cazul unui potential pericol de coliziune cu automobilul din fata, la viteze incepand cu aproximativ 15 km/h, si coordoneaza si franele , pentru un raspuns mai prompt. Camerele video sunt capabile sa localizeze pietonii, iar masina va decelera automat, in caz de coliziune.

CARACTERISTICI TECHNICE

  • Motor – 2 Litri
  • Capacitate cilindrica (cmc) – 1.997
  • Putere (CP) – 245
  • Combustibil – benzina
  • Viteza maxima (km/h) – 250
  • Acceleratie 0-100 km/h (sec.) – 6,4
  • Consum mediu (l/100km) – 6,8
  • Emisii CO2 (g/km) – 159

Preturile pentru BMW Seria 4 Cabriolet pornesc de la 51.300 de euro, insa daca optezi pentru suspensie adaptiva M, transmisie sport automata, camere video, sistem de navigatie profesional, head-up display, cruise control cu functie Stop&Go sau sistem de spalare a farurilor, pretul masinii poate trece usor de 70.000 de euro.