Cinci observatori OSC au fost prins intr-un schimb de focuri in Donetsk

Intr-un schimb de focuri in regiunea Donetsk in estul Ucrainei au fost prins cinci observatori OSC, nici unul nu a fost ranit, dar noile atacuri pun in pericol armistitiul si asa fragil incheiat intre autoritatiile de la Kiev si separatisti.

De asemenea continua luptele pentru controlul aeroportului din Donetsk. Armata ii acuza pe ProRusi pentru ca ar fi deschis focul, dar aceastia spun ca nu ei sunt cei care trag. In aceasta situatie tensionata, Ministrul Ucraineinean al Aprarii, a anuntat ca mai multe tari NATO au decis sa livreze armament tarii sale.

Atmosfera este tot mai incarcata la Donetsk din cauza luptelor pentru controlul aeroportului din oras, focurile de mitraliera si mortierele au inceput sa se auda tot mai aproape de zonele locuite, nimeni nu stie de cine sunt trase.

Oamenii spun ca se tem sa mai iasa pe strazi. Daca la Donetsk se dau lupte tot mai intense, la Luganska a fost o petrecere. Oamenii au sarbatorit printre ruine ziua orasului. Sustinatorii Kievului sunt insa aici in minoritate in comparatie cu cei care ii sprijina pe separatisti.

Daca in est armistitiul este la un pas de prabusire, in vestul Ucraniei la Liov au loc exercitii militare internationale la care participa 15 tari, intre care Statele Unite. De altfel, presedintele Petro Poroshenko a declarat ca, spera sa obtina un statut special pentru Ucraina in cadrul NATO, in timpul vizitei in Statele Unite, unde se va intalni cu Barack Obama.

[ads2]