Verificari pentru virusul Ebola la aeroportul Heathrow

Pasagerii care sosesc la aeroportul Heathrow din țări afectate de virusul Ebola au fost verificate de către oficiali din domeniul sanatatii.

Astazi guvernul englez a declarat ca “la câteva persoane” a fost verificat temperatura și a trebuit sa completeze un chestionar de sănătate la Terminalul 1, Heathrow.
Verificarile vor fi extinse si la alte terminale din Heathrow până la sfârșitul săptămânii , urmand și aeroportul Gatwick și Eurostar săptămâna viitoare.

Aceste masuri de precautie sunt estimate la costuri de peste 9 milioane de lire sterline in urmatoarele sase luni.
Marea Britanie și Statele Unite al Americii au introdus măsuri de verificare (screening) , ca răspuns la amenințarea virusului Ebola , care a ucis mai mult de 4.000 de oameni din Aafrica de Vest.
Primul zbor supus verificarii a plecat din Liberia spre Bruxelles , luni seara cu transfer în aeroportul Heathrow astazi la 09:30.

Departamentul de Sanatate din Anglia estimeaza ca 85% din toate zborurile spre Marea Britanie de la tarile afectate de virusul Ebola vor trece prin aeroportul din Heathrow.

 
Pacienti Ebola tratati in afara Africi de Vest

Pacienti Ebola tratati in afara de Africa de Vest

In afara de doua cauzri, cel din Madrid si mai tarziu cel din Dallas, pacientul a fost infectat de virusul Ebola cat timp se afla pe teritoriul din Africa de Vest.