Stuart Scott a plecat dintre noi

Recunoscutul reporter si comentator de sport, Stuart Scott, a murit in aceasta duminica (04 ianuarie 2015) dimineata, dupa o lunga batalie cu boala care pana la urma la rapus. Tanarul reporter in varsta de doar 49 de ani avea cancer. In anul 2007, comentatorul a fost diagnosticat cu cancer si de atunci a luptat pentru “a trai dupa propriile reguli”, fara a permite boli sa ii limiteze actiunile la locul de munca. Scott, care a primit multe aplauze in timp ce si-a primit Premiul V Jimmy pentru perseverenta la Premiile Espy din 2014, in luna iulie, el a mers spre viitorul sau care era incert in acel moment. Nascut in Chicago, Scott a studiat la un liceu din Carolina de Nord. Dupa ce a absolvit Universitatea tot in Carolina de Nord in anul 1987, el a lucrat la trei posturi de televiziune din sudul Statelor Unite, inainte de a se uni cu ESPN, pentru a-si lansa reteaua sa ESPN2, in anul 1993. Adesea era ancorat la ora 23:00 la “SportsCenter”, in cazul in care s-ar evidentia un scor categoric cu “Boo-ya!” sau sa observe o miscare pe loc.

Asociatia France Press isi aminteste ca Stuart Scott a mers pentru a acoperi o serie de evenimente importante pentru retea, incluzand Super Bowl, finala NBA, seriile mondiale si NCAA Tournament. De asemenea, el i-a luat interviu presedintelui Barack Obama, unindu-se cu el pentru un joc televizat unu-la-unu.
“Cand cineva moare, nu inseamna ca a pierdut impotriva cancerului. Tu depasesti cancerul dupa modul in care iti traiesti viata, pentru ca traiesti si conteaza modul cum traieti. Asa ca traieste! Traieste! Lupta cu totul. Si cand esti prea obosit pentru a lupta, intindete pe spate, relaxeazate si lasa pe altcineva sa lupte pentru tine.”
“ESPN, unde el a fost reporter, si toti din lumea sportului au pierdut un prieten adevarat si o figura de inspiratie unica odata cu moarte lui Stuart Scott”, a declarat presedintele ESPN, John Skipper, citeaza agentia France Press.