Apple iOS Store atacat de un nou tip de malware dupa updateul la iOS9

Apple a se lupta in a curata sistemul lor de iOS App Store pentru a putea sterge un malware care a infectat mii de iPhone-uri si iPad-uri, conform rapoartelor.

Malware-ul cu care se confrunta Apple apare sub numele de XcodeGhost, si a fost descoperit de cateva companii care se ocupa cu securitatea cibernetica, ei au gasit malware-ul ascuns in mai multe aplicatii legitime de pe App Store conform relatarii Reuters.

Este pentru prima data cand un numar mare de programe maligne au trecut de procesul strict de verificare a applicatilor ce ajung pe Apple Store.

Pana ieri, numai 5 programe care contineau malware au fost identificate in App Store, conform Palo Alto Networks Inc.

Hackerii au inserat codul malign in aceste aplicatii prin inselarea creatorilor de aplicatii ca programul pe care scriu ei codul este stricat si sa foloseasca unul care era modificat de hackeri, o versiune contafacuta a softului Apple pentru a crea applicatii iOS si Mac, cunoscut sub numele de Xcode, a declarat Apple.

“Am scos toate aplicatiile din App Store care am stiut ca au fost create cu programul contrafacut”, a declarat un reprezentant Apple pentru Reuters intr-un cominicat pe email.