Juramantul unui primar va despus din puscarie!

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentinta data de Tribunalul Cluj.

El a fost prezentat Tribunalului Cluj in jurul orei 16 si audierile au durat timp de sase ore. Catalin Chereches a fost retinut marti seara sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

catalin_chereches_36322900

Potrivit unui comunicat al DNA, in 2014, Catalin Chereches, in calitate de primar, i-a propus unei persoane, denuntator in cauza, sa ocupe o functie de conducere in cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.
Catalin Chereches i-a promis acesteia sprijin financiar pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, dar si bani pentru continuarea activitatii clubului, cu conditia ca o parte din bani sa ajunga la el. Procurorii suntin ca edilul a primit o suma de 70.000, in transe, direct sau prin intermediari.

Catalin Chereches, a cerut denuntatorului ca o alta societate comerciala sa fie cesionata unei persoane, fapt pentru care urma sa propuna Consiliului Baia Mare sustinerea clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, precizeaza DNA.