Uniunea Europeana sau Identitatea Naţională

Uniunea Europeană, în forma atuală şi cu acest leadership, va dispare pentru că populaţia din Europa n-o mai vor. Proiectul celor care doreau o UE în acest format şi conţinut a fost şi este unul DRACONIC. Una din ţările care ar urma să iasă din UE, după Brexit, va fi foarte probabil Italia. (N. B. Grecia nu mai intră în calcul pentru simplu fapt că nu mai are control asupra ei. Este în totalitate vasală Bruxellului. Germania este cea mai interesată să o menţină în UE pentru că Grecia este mare cumpărătoare de armament german). În Italia însă, cu un şomaj în rândul tinerilor de peste 40 %, cu o diferenţă de venit per capita de peste 29 % (N. B. În timpul crizei din SUA din 1929 diferenţa era de 16 % ), fiind şi o ţară mediteraneană, Italia se va confrunta cu dilema, dacă să renunţe la Identitatea Naţională sau să rămână în actuala UE. Identitatea Naţională va învinge.

Dar ce se va întâmpla în cazul României ? Noi nu am contat niciodată prea mult la Bruxelles. Şi asta din cauza corupţiei profunde şi acceptarea de către majoritatea copleşitoare a românilor a foştilor comunişti de rang înalt şi a oamenilor fostei securităţi. În ultima discuţie avută cu prieteni de la Bruxelles, ne-români, nimeni nu prea ia în serios România şi Bulgaria. În continuare atragerea fondurilor europene la români este aproape inexistentă. Dar şi imposbilitatea românilor de a creea legislaţie care să fie compatibilă cu majoritatea statelor vest europene.

Ceea ce ştiu cei de la Bruxelles, vest-europenii în general, şi este absolut adevarat, că în cazul României corupţia a devenit instituţionalizată, acceptată de copleşitoarea majoritate a poporului român. Iar dat fiind caracteristicile socio-comportamentale şi istorice ale românilor, un calcul simplu arată că o eliminare a acestui flagel , CORUPŢIA, s-ar finaliza în următorii 50 de ani. Dacă procesul ar începe acum.

Niciodată nu mi-am închipuit că românii vor renunţa la Identitatea Naţională. Conceptul aparţine istoriei scurte a românilor, indiferent cui a slujit această credinţă: Comuniştilor, regaliştilor/monarhiştilor, legionarilor, fasciştilor, etc.. Între Uniunea Europeană şi Identitatea Naţională, românii vor opta întotdeauna pentru a doua. Le sună mai profund. Mai patriotic. Dar, nu o elimină nici pe prima. Aşa am făcut noi întotdeauna. De aceea românii nu aparţin nimănui.