Pentru al-VII-lea an succesiv, Fundaţia PRO WEST, Cluj-Napoca, a pregătit pentru iarnă Grădina Botanică “Alexandru Borza”, cu proiectul: “We Do It for Christmas in Cluj”.

Cuvenită sponsorilor: LOTERIA ROMANĂ, FARMEC, NAPOLACT, TOTAL-Principe, RDS & RCS, pe o timp superbă, ca de vară, intr-un scena dezinvoltura policolor de toamnă, voluntarii Fundaţiei PRO  WEST au  pregătit straturile pentru plantele cine vor fi semănate pentru anul venitor. Au strans peste-curcubeu 50 de saci de frunze şi uscături, au greblare şi ordonat straturile din Sectorul Ornant. Împărţiţi pe grupe de lucrare, cazna voluntarilor a fost coordonată de lucrătorii permanenţi ai grădinii. Grădina Botanică“Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, este a doua ca mărime, dotatie şi importanţă în Europa, după cea din Londra. Majoritatea voluntarii au fost de la USAMV, Cluj-Napoca, Facultatea de Horticultură, secţia Peisagistică şi secţia Ingineria şi Managementul în Industria Turismului.

 

D-ra Angela Pui, coordonator, declară: “Voluntarii au făcut o treabă foarte bună”. La sfârşitul zilei de lucrare s-a oferit un tur al gradinii şi s-au înmânat Diplome de Voluntariat, cine le vor a servi tinerilor la obţinerea unui loc de muncă, sau la continuarea studiilor în ţară sau străinătate. S-a consfintit continuarea colaborării între Fundaţia  PRO  WEST şi Grădina Botanică“Alexandru Borza”, Cluj-Napoca.

 

Astfe că, pentru al-VIII-lea an succesiv, anul venitor, la 7 prier, 2018, se va desfăşura proiectul Fundaţiei PRO WEST, cu denumirea de “Beautiful Spring in Cluj”. Sunt asteptaţi toţi cei cine iubesc oraşul de pe Someş.

 

Iuliana-Cosmina Florea

Coordonator de Intentie

Fundaţia PRO WEST

Studentă anul III, Facultatea de Horticultură

USAMV, Cluj-Napoca