UE impune sancțiuni Ucrainei după ciocnirile mortale in Kiev[VIDEO]

UE a fost de acord să impună sancțiuni asupra oficialilor ucraineni “responsabili pentru violență și forță excesivă”, după cea mai sangeroasa zi de ciocniri de la Kiev.

Într-o declarație, miniștrii de externe ai UE au declarat sancțiuni specifice, inclusiv înghețarea activelor și interdicțiile de viză vor fi introduse “, ca o chestiune de urgență”.

Joi, zeci de protestatari anti-guvernamentali au murit la Kiev. Mulți au fost uciși de lunetiști.
În total, 75 de oameni – inclusiv polițiști – au fost uciși marți. În plus față de acestea, Ministerul Sanatatii din Ucraina, a declarat că 571 au fost răniți în trei zile de violențe în capitala ucraineană.

Protestatarii au capturat 67 de polițisti, a declarat ministerul de interne. Un număr dintre ei au fost ulterior eliberați de către activiștii in Piata Independentei – cunoscut ca Maidan.
“Nici un caz nu poate justifica represiunea la ce asistăm în prezent,” declarația venind de la miniștrii de externe ai UE.

Șeful politicii externe a UE, Catherine Ashton, a declarat ca “principala responsabilitate” este de a obține discuții dintre cele două părți în mod civilizat.

Lagărul principal de protest de la Kiev

Lagărul principal de protest de la Kiev

Departamentul de Stat american a anuntat deja interdicții de viză la 20 de membri ai guvernului ucrainean, dar nu a furnizat nici un nume.

Joi seara, vice-presedintele Joe Biden a avertizat președintele Ianukovici într-o conversație telefonică in care Washington este pregatita să impună sancțiuni împotriva oficialilor ucraineni vinovați care au comandat trupelor să tragă în protestatari.

Lunetist trăgând Kiev

Lunetist trăgând Kiev

Activiști și medici Maidani au sugerat că numărul morților ar putea fii de 100 și ar crește și mai mult.

Demonstranții au continuat sa construiasca baricade în centrul orașului Kiev.

Demonstranții au continuat sa construiasca baricade în centrul orașului Kiev.

Ciocnirile mortale continua in Kiev.
Sursa : BBC NEWS