Trupe capabile de a contracara orice amenintare in Pakistan

La scurt timp dupa ce Guvernul din Pakistan a sistat toate tratativele de pace cu Talibanii, care au executat 23 de soldati , seful armatei Gen Raheel Sharif a declarant astazi ca armata a fost intarita si este capabila de a contracara orice amenintare interna sau externa.

Declaratia a fost facuta de catre Gen Raheel Sharif in timpul unei vizite la sediul Departamentul de Frontiera în nord-vestul oraşului din Peshawar.  Aceasta vizita a fost foarte aproape de locul in care au fost executati cei 23 de soldati Pakistanezi.

Subliniind succesele forțelor de securitate în operațiunile împotriva teroriștilor, el a laudat eforturile și determinarea armatei și fortelor politiei, care au reusit sa restabileasca ordinea in zonele afectate de conflicte militare , cu ajutorul intregii natiuni.
“ Suntem pe deplin pregatiti ca sa facem fata la orice provocare si in viitorul apropiat” declara Gen Raheel Sharif

Apreciind moralul trupelor, Sharif a declarat ca tara constientizeaza sacrificiile prestate ca parte a unui ‘efort national de a elimina flagelul reprezentat de terorism’. El a asigurat trupele de faptul ca sacrificiile facute nu vor fi in zadar.

Remarcile sefului armatei au venit la o zi dupa ce fortele aeriene au indeplinit misiuni de bombardare a bazelor talibane din nordul Waziristanului si a regiunilor tribal din Khyber, soldate cu cel putin 40 de decese.
Atacurile aeriene au avut ca si consecinta decizia guvernului de a suspenda procesul prematur de pace cu grupul militant Tehrik-e- Taliban-Pakistan, in urma deceselor personalului din cadrul Frontier Corps.

Exista numeroase speculatii legate de faptul ca armata inclina in favoarea unei operatiuni de amploare impotriva talibanilor, insa cadre din govern, impreuna cu opozitia, nu sustin aceasta idee.
[ot-gallery url=”http://lapresa.ro/gallery/pakistan/”]

Sursa : IBN LIVE