Samsung Galaxy Grand 2 : Este prețul telefonului prea mare pentru specificatiile sale?

Lansat  în urmă de o lună, Samsung Galaxy Grand 2  a primit reacții mixte din partea publicului, în principal din cauza prețului  său ridicat. Dar, având în vedere faptul că Samsung este cunoscut pentru produsele de înaltă calitate si telefoane la preț decent, de ce este cel mai nou produs de la linia Galaxy atât de controversat?

[alert color=”C24000″ icon=”59141″]Design & Specificații[/alert]
Design-ul smartphonenului este elegant și stilat, chiar dacă telefonul este de 146.8 x 75.3 x 8.9 mm în dimensiune, marginile rotunde face telefonul destul de usor de operat cu o singură mână. Samsung Galaxy Grand 2 are, de asemenea specificatii decente pentru pretul la care este disponibil. Acesta dispune de un procesor quad-core de 1,2 Cortex-A7, Adreno 305 GPU și Qualcomm Snapdragon 400, chipset-ul susținut de 1,5 GB de RAM. Una dintre caracteristicile care fac ca telefonul sa iasă în evidență este, opțional disponibilitatea folosirii unui Dual SIM cu capabilitati dual standby.

[alert color=”C24000″ icon=”59141″]Display & Sunet[/alert]
Unul dintre principalele probleme ale dispozitivului, este ecranul său. Deși este de 13.3 cm în dimensiune, are densitatea globală a pixelilor de aproximativ 280 ppi, avand o rezoluție maximă de smartphone 720 x 1280 pixeli. Având în vedere faptul că concurenții săi actuali de pe piața de telefonie mobilă care oferă o rezoluție Full HD, ecranul Samsung Galaxy Grand 2 nu se vede perfect. Chiar dacă sunetul este clar și robust, vizionarea de filme sau video de pe dispozitiv, nu este o experiență la fel de bună ca si la alte smartphone-uri, cum ar fi Google Nexus 5, care este disponibil la un preț mai bun.

[alert color=”C24000″ icon=”59141″]Puterea bateriei[/alert]
Dispunând de o baterie de 2600 mAh Li-Ion, Samsung Galaxy Grand 2 este capabil să reziste la peste 17 ore de convorbire într-o rețea de 3G și aproximativ 370 oră în modul de așteptare (standby). Durata de viață a bateriei pentru Samsung Galaxy Grand 2 este mai bună decât concurenții săi, un motiv principal pentru care ar putea fi trasaturile display-ului prezentate pe dispozitiv.

[alert color=”C24000″ icon=”59141″]Samsung Galaxy Grand 2 Camera[/alert]
Camera foto de la Samsung Galaxy Grand 2 este de 8 MP, oferind rezoluție maximă pentru fotografie de 3264 x 2448 pixeli și de înregistrare video FullHD la 1080 pixeli si 30 fps cu sunet stereo. Cu toate acestea alte smartphone-uri obțin o mai bună calitate cu camere de 5 MP, performanța camerei din Samsung Galaxy Grand 2 nu este de o calitate superioara. Dispozitivul este dotat, de asemenea, cu o camera secundara de 1,9 MP pe partea din față pentru a putea face conferințe video.

[alert color=”C24000″ icon=”59141″]Concluzii[/alert]
Cel mai nou telefon din linia Galaxy nu iase în evidență cu nimic spectacular. Chiar dacă specificațiile sale sunt demne de prețul actual al telefonului, calitatea ecranului este de departe de a bate pe restul firmelor mari de pe piața de telefonie mobilă. Acestea fiind spuse, pretul pentru Samsung Galaxy Grand 2 este mare, comparat cu alte telefoane, dar este, totuși, un smartphone decent, perfect pentru persoanele care sunt în căutarea unui telefon cu dual SIM, cu specificatii de înaltă calitate și sunt mai interesati în aplicatii de afaceri și stil de viață, mai degrabă decât pentru aplicații multimedia.

Sursa : GamerHeadlines