Bărbatii sunt avertizati, “sperma mutantă” dupa o varstă e prea târziu pentru a avea copii.

Cercetatorii avertizează, cu cât un bărbat întârzie sa devină tată, cu atât mai mare este posibilitatea ca sperma lui sa devina “spermă mutantă”

Ei spun ca parintii mai in varsta au un risc mai mare de a da viata unui copil cu o tulburare, cum ar fi autismul sau schizofrenia.
Tot mai multe dovezi arată că un bărbat, cu căt mai mult imbătraneste cu atat si sperma lui devine de o calitate mai slabă.

David BoweSteve Martin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cantăretul David Bowie a devenit tată la varsta de 53 de ani si actorul Steve Martin la varsta de 67. Dar doctorii recomandă, că este mai sanatos si mai sigur pentru un bărbat sa devină tată intre varstele de 20 si 40 de ani, pentru că sperma se transformă cu varsta.

Acest lucru se datorează faptului că mutatiile impart abnormal celulele stem din testicule, rezultând într-o proporție tot mai mare de spermatozoizi mutante, cu cat bărbatii imbătranesc,  relatează cei de la New Scientist.

Unele studii arata ca avand un tata mai batran la conceptie, copii acelor parinti sufera de Alzhaimer, sunt bipolari ,probleme cu inima sau cancer.
Oamenii de stiintă ne avertizează, ca un bărbat la varsta de 40 de ani are de două ori mai mari sanse, să transmită gene bolnave, decat un bărbat la varsta de 20, arătand că si bărbatul are ceas biologic.

De mai multe decenii, oamenii de stiintă au speculat legătura dintre un tată bătran la conceptii si copii lor cu probleme genetice sau boli. Dar numai acuma printr-o descoperire uimitoare, publicată in revista Nature, au putut dovedi, fără nici un dubiu, că bărbatii in varstă transmit mutatii genetice copiilor lor, cu cat imbătranesc mai mult cu atat mai grav.
Cercetatorii au facut teste de ADN pe 78 de parinti si copii lor, si au gasit in ADN-ul copiilor, cum afecteaza varsta barbatului, cate mutatii genetice transmite mai departe, boli ca si autismul si schizofrenia.
Vârsta mamei nu a avut nicio influență asupra copiilor – într-adevăr, echipa a constatat ca 97 %din toate mutatiile in ADN-ul unui copil provin de la tatăl lor.

Sursa : DailyMail