Seria noua Nokia X cu UI de Windows 8

Nokia X, X+ si XL functioneaza cu un procesor dual-core de 1 GHz, chipset Qualcomm Snadragon 8225, avand 512MB de RAM si stocare interna de 4GB.Din fericire, memoria se poate completa, cu ajutorul slotului de card microSD, care suporta carduri de pana la 32GB.

Nokia X si X+ vin cu ecran de 4 inci, 800×480 IPS, display touch capacitiv LCD, cu densitate pixel de 233ppi.Pe de alta parte, Nokia X+ si XL beneficiaza de marire a memoriei RAM, pana la 768MB.

Nokia X si X+ beneficiaza de camera de 3MP, cu fixed-focus, ambele telefoane cantarind 129 de grame, cu tot cu bateria de 1500 mAh.Astfel, se poate utiliza pentru convorbiri 3G pentru 10.5 ore, cu un stand-by maxim de 17 zile.Ambele telefoane sunt capabile sa redea muzica pentru o durata continua de maxim 26 de ore, in timp ce redarea videoclip-urilor se ridica la 8,4 ore in mod continuu, pana la epuizarea bateriei si reincarcarea ei.

Nokia X se bucura de Nokia Glance Screen, semnatura celor de la Nokia.Daca se face swipe pe ecran spre partea dreapta, se acceseaza o lista a aplicatiilor instalate, inca un swipe spre dreapta ducand spre fastlane.Se pot reorganiza pictogramele in mod similar platformei Windows Phone 8 UI.De asemenea, se pot redimensiona si cu cat devin mai mari, cu atat afiseaza mai multe informatii.

In mod deloc surprinzator, telefonul nu vine cu serviciile Google Play pre-instalate, astfel incat Play Store nu este disponibil pe Nokia X si X+.

Sursa : GSMARENA