Aritmetica viitorului guvern : Premierul cu UDMR

Dupa demisia ministrilor liberal, guvernul s-a reunit in prima sedinta, in  format restans cu ministerele comasate. Luna viitoare pana cand va fii investit noul cabinet, toate cele zece portofolii ramase vacante, vor avea ministrii interimari.

Sedinta de guvern a inceput cu o intarziere de 4 ore, pana cand sau publicat decretele oficiale de numire a interimarilor in Monitorul Oficial.

Singurii liberali care au participat la sedinta, au fost doi secretari de stat, Dan Manolescu de la Finante si Stejarel Olaru de la Externe.

Premierul Ponta a declarat : “Imi pare rau, ca ne vedem intr-o formul a restransa si regret sincer faptul, ca ceilalti colegi de ai nostri, ministrii liberali alaturi de care am muncit in aceastra perioada, si am avut o multime de realizari. Au plecat din echipa guvernamentala, cred ca guvernul Romaniei este mai importanta pentru totdeauna”

Dimineata, sapte ministri ai PNL si-au depus pe rand demisile din guvern.
Mariana Campeanu de la MUNCA
Eugen Nicolaescu de la SANATATE
Cristian David care se ocupa de romanii de pretutundeni.
Mihai Voicu cel care asigura relatia cu Parlamentul.
Gigel Stirbu  de la CULTURA
Ramona Manescu de la TRANSPORTURI
Lucia Varga din postul de ministru delegat de la APE, PADURI si PISCICULTURA

La transporturi interimarul este Daniel Sova, care se ocupa si de marile proiecte de infrastructura.
MINISTERUL MUNCII a fost preluat de Doina Pana, ministrul pentru dialog social.
La SANATATE interimar este Nicolae Balnicioiu care este si ministru pentru TINERET si SPORT.
Apele si Padurile au fost comasate cu Ministerul Mediului condus de Rovana Plumb.Portofoliul de la CULTURA a fost preluat interimar de Mihnea Costoiu care se ocupa si de CERCETARE.
Relatia cu Parlamentul o va asigura minstrul JUSTITIEI, Robert Cazanciuc, iar delegarea pentru romanii de pretutindeni a preluat-o Titus Corlatean, la EXTERNE.

Constitutia prevede ca interimarii pot ramane, cel mult 45 de zile, la conducerea ministerelor. La Interne unde portofoliul il detine Gabriel Oprea, expira pe 8 martie.

Sursa : TVR News