PNL intra in opozitie : C.P. Tariceanu nervos

Calin Popescu Tariceanu nu s-a impacat cu ideea ca PNL intra in opozitie, si paraseste partidul dupa 24 de ani.

La nici cei 24 de ore de la iesirea de la guvernare, PNL pierde pe unul dintre cei mai vechi membri ai partidului, Calin Popescu Tariceanu. Fost presedinte PNL dar si fost premier.

Nu s-a putut impaca cu ideea ruperii USL, si sa dus singur sa vorbeasca cu premierul Victor Ponta.

Intre timp liberalii incearca sa isi faca loc in opozitie.

Iesirea de la guvernare nu a fost pe placul tuturor liberalilor, printre ei Radu Stroie, Daniel Chitoiu, Cristian David si opozantul cel mai vehement, Calin Popescu Tariceanu. Acesta din urma se intreba aseara daca mai ramane in PNL, dar la nici 24 de ore fost premier ii cheama alaturi pe colegii, care vor sa refaca USL alaturi de Ponta. Ia cerut lui Crin Antonescu sa revina asupra deciziei de rupere a uniunii, bazata pe orgoliu si nimicuri, sustine Tariceanu.

Crin Antonescu si-a incurajat colegii sa nu se teama de consecintele retragerii de la putere. La cateva ore dupa ce la somat pe Crin Antonescu sa revina asupra deciziei de rupere USL, si-a asumat o raspundere proprie de intalnire cu Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu a demisionat din PNL.

In tabara in care se retrag acum, liberalii nu se grabesc sa faca intelegeri cu fostii guvernanti, dar nici nu se plang.

Hotarat sa isi asume rolul de opozant din prima clipa, presedintele PNL cerea aseara demisia premierului Victor Ponta. In caz contrar Crin Antonescu, ameninta noul guvern cu o motiune de cenzura.

Sursa : Mediafax