Creatorii Oculus Rift tintesc pentru un pret acceptabil.

Casca VR Oculus Rift este unul dintre cel mai asteptat gadget din lumea gaming-ului la ora actuala, si are potentialul de schimba complet cum o sa jucam jocurile in viitor. Oculus VR, baietii care au creat Oculus Rift, nu vor ca potentialii cumparatori sa se ingrijoreze din cauza pretului ridicat.

GamesIndustry International a luat interviu de la Palmer Luckey, fondatorul Oculus VR-ului, a afirmat ca doreste ca aparatul sa fie la un pret accesibil pentru orice consumator. “Intotdeauna am spus, daca VR-ul nu este la un pret accesibil atunci e ca si cum nu ar exista pentru majoritatea consumatorilor. Nu vrem sa cream un aparat doar pentru cei bogati si nu vrem sa facem din aparat doar un studiu”, a declarat Luckey in interviu.

Intr-un reportaj facut anul trecut a celor de la Gamespot , au declarat ca CEO-ul de la Oculus VR, Brendon Iribe spera ca aparatul va avea un pret de 300$, cu posibilitatea de scadere a pretului cu timpul sau chiar gratis ca sistemele de telefoane celulare cu un plan de abonament.

“Nu poti sa vinzi un aparat foarte scump si sa te astepti la o multitudine de continut sa apara pe el.  Noi nu facem studiu de piata in jurul a ce este punctul in care oricine isi doreste o casca VR (Virtual Reality), noi doar incercam sa vindem cat mai ieftin in limitele a cat sa resistam pe piata ca si companie, ” Luckey a spus in interviul facut de GamesIndustry.
La conventie de DIvertisment Electronic din Japonia, Oculus Rift-ul a fost unul dintre cele mai cautate gadgeturi.

300$ este un pret accesibil si comeptitional pentru aceste gadget. Si compania Sony lucreaza la o casca de VR pentru consola PS4 si este asteptat sa fie prezentat la Conferinta Creatorilor de Jocuri din San Francisco luna asta.