Carantina la Penitenciarul Severin

Vinerea trecuta cinci detinuti din Penitenciarul Drobeta Turnul Severin au fost diagnosticati cu tuberculoza si transferati de urgenta la Spitalul Penitenciar Jilava pentru tratamente specializate.

„În Penitenciarul Drobeta Turnu Severin au fost identificate 5 cazuri de tuberculoză. Persoanele condamnate în cauză au fost izolate şi incluse într-un program medical specific”, Alina Săvescu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

Deasemenea toti cei care au intrat in contact cu detinutii respectivi vor fi supusi unor teste medicale. Insa cei mai vizati sunt angajatii penitenciarului si familiile detinutilor, vizitele fiind interzise momentan si din partea avocatilor sau a magistratilor, care nu se declara surprinsi de carantina de la penitenciar, deoarece sustin ca multi dintre clientii lor sufera si de scabie (raie).

Dosarele detinutilor care trebuiau sa se prezinte in instanta vor fi amanate pana carantina va fi ridicata, ceea ce va afecta activitatea instantelor: „Până în momentul de faţă, completele care judecă în materie penală la nivelul instanţei noastre au fost puse în situaţia de a amâna un număr de 31 de cauze pe alte termene de judecată din cauza lipsei de la judecată a persoanelor private de libertate”, a spus Cristinel Zaharia, președintele Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

 

Sursa: digi24.ro