Supermarketurile inchise in weekend

Parlamentarii din Comisia de Agricultura au discutat astazi problema inchiderii supermarketurilor pe durata weekendului pentru a promova comercializarea produselor autohnote.

Vicepresedintele Comisiei de Agricultura, deputatul PNL Marin Anton a fost cel care a propus ca de sambata de la orele 14:00 pana luni dimineata toate supermarketurile sa fie inchise, indemnand romanii sa isi faca cumparaturile in piete.

Anton considera ca atata timp cat legea actuala favorizeaza supermarketurile, lasand comerciantii autohtoni pe o treapta inferioara in preferintelor romanilor, trebuie luate masuri care sa ajute comerciantii din piete, aducand-i la acelasi nivel cu supermarketurile care “au o pozitie de forta” fata de acestia.

“Ai impresia ca la prima vedere ei nu castiga nimic, ceea ce nu este corect. Trebuie definit foarte clar pretul de achizitie cu care cumpara ei acele produse si pretul de vanzare de la raft care este pretul care acopera cheltuielile lor din supermarketuri si castigul. Lumea trebuie sa stie foarte clar”, a mai declarat Anton.

Reprezentantii supermarketurilor nu sunt de acord cu aceasta masura, deoacere inchiderea magazinelor va duce la o reducere de aproximativ 40% a vanzarilor.

“Ce a propus, ca in week-end sa fie inchise supermarketurile, ar fi o tampenie, este o poveste, este o chestiune populista. De fapt producatorul autohton se poate duce sa vanda si luni, marti, miercuri…, in timpul saptamanii. Am rezerve ca se va modifica vreodata, este mai mult o chestiune de imagine”, a precizat pentru MEDIAFAX, deputatul PSD Ioan Munteanu.

Sursa: realitatea.net

Categories: STIRI

Tags: autohton, magazin, weekend