Cosmetica naturista acasa

Nu este deloc o surpriza ca tot mai multe femei din lumea intreaga prefera tratamentele naturiste in locul celor chimice, uneori inaccesibile pentru buzunarul lor, sau chiar incomode.

Astfel, doamnele aleg intimitatea propriei locuinte in defavoarea saloanelor de cosmetica pentru tratamente de infrumusetare. Fie ca sufera de probleme minore ca cearcanele sau punctele negre, fie de probleme mult mai serioase precum varicele sau vergeturile, doamnele primesc cu bratele deschise solutiile oferite de mama natura pentru a-si rezolva aceste inconveniente.

Laptele, sucul de lamaie, zatul de cafea, iaurtul, oul, sunt doar cateva din produsele prezente in orice casa, cu ajutorul carora orice femeie isi poate face singura un tratament de infrumusetare eficient. Deasemenea uleiurile esentiale ca cel de masline, de argan, de migdale, de ricin sau de trandafir sunt foarte apreciate pentru proprietatile lor miraculoase si, de foarte multe ori alegerea preferata a femeilor care le cunosc efectele benefie in tratarea problemelor lor de la cele minore la cele complexe.

Iata cateva idei potrivite oricarei femei:

PENTRU INDEPARTEREA PUNCTELOR NEGRE, cel mai important pas este  baia cu aburi a fetei, care ajuta la dilatarea porilor si la eliminarea excesului de sebum, cel putin o data pe saptamana. “Baia” trebuie sa contina aproximativ 2 litrii de apa in care putem adauga plante care sa previna infectarea porilor, ca: lavanda, menta, musetel sau rozmarin. Dupa ce fata este curata, aplicati o masca de curatare, care de asemenea se realizeaza foarte usor, cum ar fi:

Masca cu lamaie si ovaz

Ingrediente: iaurt natural, sucul de la o lamaie, un pumn de ovaz

Amestecati ingredientele si aplicati-le pe fata curata (dupa baia cu aburi) masand zona T apoi clatiti cu ala calda din abundenta.

Benzi pentru indepartarea puntelor negre:

Ingrediente: albusul unui ou, o lingura de suc de lamaie, un servetel

Amesteca  albusul de ou si o lingura cu suc proaspat de lamaie. Bate-le bine pana incepe sa se formeze o spuma. Dintr-un servetel de hartie rupe bucati de marimea dorita. Iti trebuie una pentru nas, una pentru frunte si una pentru barbie.  Inmoaie bucatile de servetel in amestecul de ou si lamaie. Trebuie sa le lipesti pe fata imediat, altfel se usuca.  In 20-30 de minute, cand dezlipesti benzile de pe fata, ar trebui sa se desprinda si punctele negre.

PENTRU UN PAR SANATOS SI STRALUCITOR, se pot folosi masti preparate cu usurinta, formate din aceleasi lucruri simple si accesibile.

Masca impotriva caderii parului:

Ingrediente: un galbenul de ou, o lingura de ulei de ricin, o canuta de ulei de masline, o lingura de ulei de argan, o lingura de iaurt.

Se amesteca ingredientele incalzindu-le la aburi, apoi se aplica pe par si se acopera capul cu folie si un prosop, de preferinta cald (ajuta uleiurile sa patrunda in firul de par si la radacina). Lasati masca sa actioneze 30 de minute sau chiar o ora, apoi spalati cu sampon (de mai multe ori daca este cazul) si clatiti cu apa din abundenta. Un mic truc, clatiti cu apa calduta, nu fierbinte, in care puteti adauga putin otet de mere, acesta intareste parul si previne ingrasarea lui.

Improspatarea culorii parului:

Sucul de rosii face minuni pentru par. Se aplica de la radacina pe toata lungimea parului, se lasa sa actioneze 5-10 minute apoi se clateste cu apa calduta.

Pentru parul deteriorat sau vopsit, tratamentul este putin mai pretentios. Este nevoie de pulpa de avocado si de ulei de floarea soarelui (3-4 linguri). se face o pasta din aceste doua ingrediente si se aplica pe lungimea parului, se lasa 15-20 de minute apoi se clateste cu apa din abundenta.

TRATAMENT PENTRU VERGETURI, o problema intalnita nu numai la tinerele mame, ci si femeilor care au suferit pierderi in greutate bruste, fara efort fizic. Iata cateva solutii:

Uleiul de masline. Se aplica zilnic pe zonele afectate masand cateva minute. Desigur, uleiul de masline poate fi inlocuit cu cel de migdale, avocado, ricin sau argan, la care se adauga vitamina E.

Morcovii.  Se fierb cativa morcovi la abur, cand acestia sunt moi se face un piure din ei si se aplica pe zonele cu probleme. Se lasa pasta sa actioneze 30 de minute si apoi vom clati cu apa calduta spre rece.

Acestea sunt doar cateva idei pe care le puteti folosi cu incredere, sunt eficiente, usor de preparat si nu trebuie sa parasiti confortul propriei locuinte pentru a beneficia de ele. Tratamentele naturiste nu sunt doar o moda trecatoare, au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri si au dat intotdeauna rezultatele dorite, atragand de partea lor din ce in ce mai multe reprezentante ale sexului frumos.

Sursa: tratamente-naturiste.info